Beyonce cântã pe “Ion Moina”

Beyonce cântã pe “Ion Moina”
Beyonce Knowles (foto) va concerta pe 22 octombrie pe stadionul “Ion Moina”, spectacolul fãcând parte din turneul mondial “The Beyonce Experience”, care promoveazã ultimul album al artistei, “B’Day”, au informat organizatorii evenimentului, Vodafone şi Fundaţia Culturalã Phoenix.

“Ne bucurãm sã oferim clujenilor un nou eveniment muzical de excepţie, primul concert Beyonce în România. Suntem onoraţi sã includem Cluj-Napoca în harta turneului mondial al unuia dintre cele mai îndrãgite staruri ale momentului”, a transmis Liliana Solomon, Chief Executive Officer al Vodafone România, printr-un comunicat.

Pentru concertul de la Cluj vor fi puse în vânzare 13.500 de bilete, detaliile despre preţul şi comercializarea biletelor urmând a fi anunţate în curând. Clienţii Vodafone România vor avea acces prioritar la cumpãrarea biletelor, înaintea publicului larg.

Iniţial, organizatorii au intenţionat ca spectacolul sã se desfãşoare pe stadionul “Dr. Constantin Rãdulescu”, din cartierul Gruia, însã au fost refuzaţi de oficialii clubului CFR. Prin vocea preşedintelui Iuliu Mureşan, gruparea din Gruia a anunţat cã nu va pune la dispoziţie stadionul, proaspãt modernizat, pentru a nu pune în pericol calitatea gazonului.

Oricum, desfãşurarea concertului în Gruia ar fi fost aproape imposibilã, mai ales cã CFR are programat în 20 octombrie un meci oficial în Liga I, cu Unirea Urziceni, iar organizatorii au solicitat sã le fie închiriat stadionul din 20 pânã în 22 octombrie.

 

Berche: “în principiu, e sigur”

 

Refuzaţi în Gruia, organizatorii s-au orientat cãtre arena “Ion Moina”, aflatã în administrarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP), aflatã în subordinea Consiliului Judeţean.

 Profitând de faptul cã “U” Cluj, care joacã meciurile din Liga I pe “Ion Moina”, evolueazã în acel weekend la Craiova, organizatorii concertului au demarat negocierile cu reprezentanţii CJ. “în principiu, e sigur cã acel concert va avea loc pe stadion”, a declarat Ioan Berche, directorul RAADPP. El a precizat cã negocierile nu s-au încheiat, dar s-a arãtat încrezãtor cã nu vor fi probleme.

 “Va fi ca la meciurile de fotbal. Spectatorii vor avea acces în partea de jos a tribunelor şi pe teren”, a spus Berche. El a precizat cã a solicitat organizatorilor concertului garanţii cã gazonul nu va fi distrus. “Au spus cã lucreazã cu o firmã specializatã şi cã nu se va întâmpla aşa ceva. Oricum, nu vom accepta ca deasupra gazonului sã fie pusã doar o simplã prelatã. Le vom cere, pentru orice eventualitate, garanţii financiare”, a mai declarat Berche.

 

Bãnceu: “Nu vrem un nou scandal”

 

Directorul RAADPP s-a referit şi la posibilitatea ca reprezentanţii CFM Universitatea sã protesteze faţã de organizarea concertului, cunoscut fiind faptul cã aceştia au oprit accesul pe “Ion Moina” în urmã cu douã sãptãmâni, când echipa de Liga a IV-a “U” 1919 ar fi trebuit sã dispute un meci oficial, programat la aceeaşi orã cu antrenamentul “studenţilor”.

 “Chiar dacã Universitatea vrea exclusivitate, le-am explicat de mai multe ori cã stadionul e pentru competiţii, nu pentru antrenamente”, a mai spus directorul RAADPP. 

“Noi ne-am dorit sã nu mai joace nimeni pe stadion. Nu mai vrem însã un nou scandal, mai ales cã în acel sfârşit de sãptãmânã vom juca în deplasare. Aşa se întâmplã când nu avem putere de decizie”, a afirmat directorul general al lui “U”, Alin Bãnceu.

 El s-a arãtat îngrijorat de faptul cã gazonul ar putea fi deteriorat în urma concertului, aşa cum s-a întâmplat la Bucureşti, pe “Lia Manoliu”, dupã spectacolul celor de la Rolling Stones. “Dacã se va întâmpla aşa, nu vom avea ce face şi va trebui sã jucãm cu Steaua pe un teren foarte rãu”, a mai spus Bãnceu.

 

“B’Day”, al doilea album

 

Cu o carierã de peste 15 ani şi zece premii Grammy la activ, Beyonce a devenit cunoscutã ca lider al formaţiei “Destiny’s Child”, alãturi de care a debutat în 1990. în 2001, Beyonce şi celelalte colege ale sale, Kelly Rowland şi Michelle Williams, au luat o pauzã din “Destiny’s Child” şi s-au concentrat mai mult pe carierele solo.

 Beyonce a avut un succes impresionant cu piesa “Bonnie & Clyde”, interpretatã alãturi de rapperul Jay Z, dupã care a lansat albumul sãu de debut, “Dangerously in Love”, apãrut în iunie 2003. Al doilea album solo, “B’Day”, a fost lansat în 6 septembrie 2006.

 “The Beyonce Experience”, turneul mondial de promovare a albumului, a început în primavara anului 2007 şi include spectacole în întreaga lume.

Loading...
Comenteaza