Bicicliştii vor mai multe piste în Cluj

Bicicliştii vor mai multe piste în Cluj
Aproximativ 30 de biciclişti au participat ieri la un marş organizat în centrul Clujului, pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilităţii. Scopul manifestării a fost promovarea bicicletei.

“Este un act cu caracter simbolic. Noi dorim să transmitem autorităţilor un semnal, deoarece suntem cetăţeni cu drepturi egale cu ale şoferilor”, a declarat reprezentatul CCN, Radu Mititean.

Imediat după marş, bicicliştii au participat la o proiecţie video despre facilităţile şi amenajările care există pentru biciclişti în diverse oraşe europene.

“Deoarece suntem în Săptămâna Europeană a Mobilităţii, am decis să avem această manifestare. Considerăm că bicicleta este un mijloc de reducere a traficului din oraşe, la fel ca şi mersul pe jos”, a mai declarat Radu Mititean. El a explicat prezenţa redusă la marş a amatorilor de ciclism prin mediatizarea redusă a evenimentului, cauzată de primirea târzie a autorizaţiei de a organiza marşul.

“Doar în urmă cu două zile am primit autorizaţia de la Primărie. Anul trecut am primit autorizaţia mult mai târziu, la câteva zile după ce ar fi trebuit să aibă loc evenimentul”, a mai spus Radu Mititean.

Loading...
Comenteaza