Bilanț îngrijorător în minivacanță: Mii de vitezomani și sute de șoferi băuți. Valoarea amenzilor

Bilanț îngrijorător în minivacanță: Mii de vitezomani și sute de șoferi băuți. Valoarea amenzilor
| Foto: Arhiva

Peste 22.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai.

Peste 22.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie în minivacanța de Paşte şi 1 Mai. În această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite care să afecteze ordinea publică, iar numărul accidentelor rutiere a scăzut semnificativ.

Potrivit unui raport al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în toată această perioadă, polițiștii au desfășurat acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere, misiunile fiind efectuate în special pe cele mai circulate artere rutiere.

Pentru încălcarea legislației rutiere au fost aplicate peste 20.000 de sancțiuni, dintre care aproximativ 7.400 pentru depășirea limitei legale de viteză și 229 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. 

"Aceste măsuri au dus la reducerea semnificativă a accidentelor rutiere. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut au fost înregistrate cu 24% mai puține accidente, iar scăderea față de anul 2016 este de aproape 40%.

În perioada menționată au fost sesizate aproape 4.500 de infracțiuni, iar pentru cele aproape 44.000 de contravenții sesizate în această perioadă au fost aplicate sancțiuni în valoare de aproape 14.000.000 de lei. Efectivele MAI au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea intervențiilor rapide în situații de urgență. 

În această perioadă pompierii au intervenit la peste 8.000 de solicitări, majoritatea (aproape 6.600) pentru situații în care a fost necesară acordarea de asistență medicală de urgență.
De asemenea, s-a intervenit pentru stingerea a 400 de incendii, cauzele principale ale producerii acestora fiind focul în spații deschise (incendii de vegetație) și coșuri de fum necurățate sau defecte.

Totodată, piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI au efectuat 92 de misiuni, fiind salvate 55 de persoane", se precizează în documentul menționat.Loading...
Comenteaza