Bilanțul antidrog de la Electric Castle

Bilanțul antidrog de la Electric Castle

Oamenii legii fost printre petrecăreți, în cele cinci zile ale festivalului Electric Castle, unde i-au luat în vizor pe traficanții și consumatorii de substanțe interzise.

Sute de jandarmi din Cluj-Napoca și din Târgu-Mureș, dar și polițiști și echipe a ISU Cluj au fost mobilizați pe întreaga durată a festivalului Electric Castle care a avut loc la Castelul Banffy din Bonțida.

Conform unui comunicat al IPJ Cluj, cei peste 760 de jandarmi au constatat un număr de 29 de infracțiuni. Dintre acestea 27 au fost pentru deţinere ilegală de substanţe interzise, o infracțiune de furt și una de distrugere. Un număr de 19 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

"Polițiștii au luat măsuri ferme pentru a menține un climat de siguranță atât în incinta festivalului, cât și în proximitatea acestuia. Participanții la festival au fost întâmpinați de polițiștii de prevenire cu recomandări, sfaturi și experimente menite să ajute la răspândirea gradului de conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe interzise și alcool.
În cele 5 zile de festival, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au constatat 54 de fapte penale. 51 dintre acestea vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri", transmite IPJ Cluj.

Pe de altă parte, pe linie contravențională, polițiștii au constatat 107 abateri de la legislația în vigoare, dintre acestea, 81 pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, fiind reținute 16 permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare, iar restul contravențiilor au fost aplicate pentru încălcări ale legislației privind comerțul, ordinea și liniștea publică.

Totodată, ISU Cluj a monitorizat tipurile de risc aflate în domeniul de competență pe timpul desfășurării festivalului de muzică și a asigurat răspunsul operativ în cazul situațiilor de urgență. Astfel, în cele cinci zile ale festivalului, personalul ISU și SMURD Cluj a acordat prim ajutor calificat și asistență medicală de urgență unui număr de 868 de persoane, din care 12 persoane au fost transportate la unitățile spitalicești.

Conform polițiștilor, comparativ cu ediția 2018 a festivalului, numărul solicitărilor medicale a înregistrat o creștere de 27%. Pe linia situațiilor de urgență nu au fost înregistrate evenimente deosebite, iar aspectele constatate de inspectorii de prevenire, ca urmare a controalelor specifice efectuate, atât în perimetrul festivalului, cât și în zonele adiacente, au fost remediate pe loc.

Loading...
Comenteaza