Blaga propune regionalizarea prin comasarea judeţelor

Blaga propune regionalizarea prin comasarea judeţelor
Vasile Blaga se declară împotriva regionalizării gândite de USL şi propune o altă reorganizare a României. Preşedintele PDL nu este de acord cu crearea unei noi instituţii regionale la care să se subordoneze judeţele şi propune reorganizarea prin comasarea judeţelor.

Vasile Blaga a declarat că nu susţine regionalizarea anunţată de vicepremierul Liviu Dragnea pe motiv că aceasta păstrează judeţele actuale şi creează instituţii regionale deasupra lor. Preşedintele PDL este de părere că regiunile trebuie să fie formate din mai multe judeţe comasate.

"Trebuie sa stabilesti nivelurile de decizie si de competente in regiune. Ele sa mearga prin transmiterea de responsabilitati insotite de resurse financiare de la guvern catre regiuni si dinspre judete inspre regiuni, vazand regiunile ca viitoare reuniuni de judete", a precizat Vasile Blaga.

De asemenea, Vasile Blaga consideră că reorganizarea teritorială nu poate ţine cont de vechile regiuni istorice. Preşedintele PDL a dat exemplu a două ţări care s-au reorganizat administrativ.

"Dadeam exemplul Danemarcei ... sau al Poloniei", a adăugat Blaga.

Preşedintele PDL a precizat că partidul lucrează la un proiect de reorganizare administrativă a ţării şi că nu poate preciza numărul şi componenţa regiunilor în viziunea PDL.

 

Loading...
Comenteaza