Blestemul “Secret” asupra exorcistului din Corneşti

Blestemul “Secret” asupra exorcistului din Corneşti
Cel mai celebru exorcist din Ardeal, care activează la Cluj, a fost victima unui hoţ care i-a furat din casă bunuri de peste 2 miliarde de lei vechi.

 

 

Cunoscutul preot Daniel Pintea (Dănuţ Gheorghe Pintea, n.red.),  paroh la Biserica din localitatea Corneştiul de Aghireş, judeţul Cluj, a fost “călcat” de hoţi în urmă cu o săptămână. Fapta a fost comisă nu de un spărgător oarecare, ci de Secret Rostaş, care a sustras din apartamentul preotului obiecte valoroase, de peste 200.000 de lei.

 

Preotul Daniel Pintea - unul dintre puţinii teologi care s-au afirmat în lumea mistică a exorcizărilor organizate în timpul slujbelor religioase- a fost vizitat cu mai bine de o săptămână în urmă de un aşa-zis “michiduţă” al coloniei de rromi de pe bulevardul Muncii, pe numele Secret... Rostaş Secret.

 

Băiatul de 16 ani, care de la vârsta de 14 ani a trecut direct la tâlhării şi care acţionează, potrivit datelor anchetatorilor,  împreună cu Ministru, Pardalian, Student, Belgianul şi Orşovan, face parte din marele clan “Rostaş”, arhicunoscut de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale (BIC).  Secret a pătruns în data de 17 mai, în plină zi - în jurul orei 11.00 -  în casa preotului situată în Cluj-Napoca.

 

Ajutat de doi complici, Lingurar Marcu şi Lingurar Mihai, Secret a forţat uşa de la intrare şi a dat peste o comoară. Fără să ştie în casa cui a pus piciorul, Secret a sustras din apartamentul preotului Pintea două laptopuri, 10 ceasuri, dintre care unele chiar din aur, bijuterii, bancnote de euro şi dolari. Toate au fost “măturate” în doar câteva secunde de grupul “Secret”.

 

în total, valoarea prejudiciului cauzat, conform estimărilor procurorilor ajutaţi de informaţiile preotului Daniel, a depăşit suma de 200.000 de lei, hoţii reuşind un adevărat “tun” cu ocazia spargerii. Ulterior, anchetatorii BIC au reuşit să-i identifice pe cei trei, iar în zilele de 21 şi 22 mai, tinerii au fost prezentaţi completului de judecată al Judecătoriei Cluj-Napoca, cu propunere de arestare preventivă, toţi având antecedente penale.

 

Instanţa a hotărât ca Mihai Lingurar şi Rostaş Secret să fie cercetaţi în stare de libertate, în timp ce Marcu să fie dus la “răcoare” pentru 29 de zile. Potrivit unor surse ale ZIUA de CLUJ, anchetatorii au reuşit până la această dată să recupereze doar o parte nesemnificativă din bunurile sustrase de cei.

 

La nici o săptămână după ce a scăpat ca prin urechile acului de “mititica”, Secret, obligat de instanţă să nu părăsească localitatea, a tâlhărit o persoană, fiind reţinut şi prezentat instanţei în cursul zilei de ieri. Părintele Daniel nu a putut fi contactat pe durata zilei de ieri. în conformitate cu prevederile legale, un preot este remunerat cu o sumă cuprinsă între 900-2.000 de lei, în funcţie de vechime şi de gradele universitare.

 

Preot-exorcist

 

Preotul paroh din localitatea Corneşti de Aghireş, Daniel Pintea, este renumit pentru slujbele de exorcizare pe care le face la biserica din sat. Satul Corneşti este situat la 20  kilometri de Cluj-Napoca şi a devenit, de ani de zile, un loc de pelerinaj pentru credincioşi din întreaga ţară. Preotul Daniel Pintea ţine slujbe de exorcizare, periodic, pe baza unor tipicuri teologice nerecunoscute oficial de Biserica Ortodoxă.

 

De obicei, pentru “scoaterea dracilor” dintr-o persoană, cunoscătorii acestei practici mistice se folosesc de citate din Biblie, Moliftele Sfântului Vasile cel Mare şi ale Sfântului Ioan Gură de Aur. Cu toate că există multiple mărturii de la persoane care au trecut prin Corneşti şi care descriu evenimentele din timpul slujbelor ca fiind extraordinare, psihiatrii cred că ar fi vorba doar de faptul că oamenii care se supun unor astfel de ritualuri suferă de personalitate multiplă.

Loading...
Comenteaza