Blocajele de circulaţie au paralizat oraşul GALERIE FOTO

Blocajele de circulaţie au paralizat oraşul GALERIE FOTO
Ninsoarea de azi-noapte a paralizat Clujul în această dimineață, și asta pentru că firmele de deszăpezire nu au avut reacție. Cele două firme, câştigătoare ale contractului de deszăpezire, au fost amendate fiecare cu câte 50.000 de lei.
Clujul este aproape paralizat din cauza zăpezii care a căzut azi noapte și care continuă săă cadă. Străzile, chiar și arterele principale, sunt greu circulabile, și asta pentru că firmele de deszăpezire nu și-au făcut treaba.

”Dispecerul care trebuia să anunțe ieșirea utilajelor nu a făcut-o. Din această cauză, ambele firme angajate să deszăpezească orașul au primit amenda maximă din partea Primăriei”, a declarat purtătorul de cuvânt al municipalității, Oana Buzatu.

Firmele care sunt angajate să deszăpezească Clujul sunt cele de salubritate, Rosal și Brantner Veres.

Cele două firme care trebuie să asigure deszăpezirea în Cluj-Napoca, Rosal şi Brantner Servicii Ecologice, au fost amendate fiecare cu câte 50.000 de lei, pentru că au intervenit prea târziu pe drumurile din municipiu în urma ninsorii de astăzi.

Dispecerul Primăriei, care trebuia să verifice ieşirea în stradă la timp a firmelor de deszăpezire va fi de asemenea sancţionat disciplinar, conform reprezentanţilor municipalităţii.

“Firmele trebuie să respecte anumiţi parametri de calitate şi cantitate, conform Legii 51 din 2006 cu privire la derularea contractelor de deszăpezire. Ele vor fi sancţionate deoarece au intervenit prea târziu. Pot fi găsite circumstanţe atenuante, dacă dorim să le găsim, în sensul că ninsoarea a fost la prima oră, când foarte mulţi dintre locuitori încep lucrul, dar gestionarea situaţiei revine tot firmelor”, a precizat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Conform reprezentanţilor Primăriei Cluj-Napoca, firmele Rosal şi Brantner Servicii Ecologice au intervenit de la ora 6.45 pe arterele de urgenţă I şi de la ora 9 au început cea de-a doua intervenţie pe străzile din această categorie.

Loading...
Comenteaza