Blue Air a băgat spaima în ardeleni

Blue Air a băgat spaima în ardeleni
La bord erau 165 de pasageri care trebuiau să ajungă direct la Cluj, după o vacanţă în Antalya. Alţi 50 de oameni au aşteptat nouă ore pe Aeroportul Cluj-Napoca acelaşi avion pentru a pleca în Antalya.

Aeronava a aterizat forţat, în jurul orei 13.00, pe Aeroportul Henri Coandă din capitală, din cauza unor avarii la pneuri, conform conducerii Inspectoratului Aviaţiei Civile. “Aeronava Boeing 737 - 400, aparţinând companiei Blue Air, trebuia să ajungă pe Aeroportul Cluj-Napoca la 12.50. Pilotul a raportat că are probleme la o roată şi a luat decizia să aterizeze la Otopeni”, a declarat Mihaela Chiril, şeful centrului de presă al aeroportului bucureştean.

Reprezentanţi ai Blue Air au precizat că pilotul a fost informat de turnul de control din Antalya că la decolare a lăsat pe pistă bucăţi de cauciuc. înainte de a ateriza la Bucureşti, avionul a zburat pentru scurt timp aproape de sol pentru ca specialiştii să poată analiza trenul de rulare. Pasagerii au fost debarcaţi şi ţinuţi în zona de tranzit a aeroportului până la 15.30.

“După decolare am auzit o bubuitură şi apoi trepidaţii. Nimeni nu ne-a spus ce se întâmplă. Un membru al echipajului se tot plimba prin avion şi se uita neliniştit prin geamuri spre aripi şi spre zona unde este trenul de rulare. Se vedea că sunt probleme”, a spus o pasageră. Reprezentanţii Blue Air au afirmat că a fost o aterizare fără probleme, însă unii turişti au spus că nu a fost atât de lină.

“Dumneavoastră v-aţi mai urca în acelaşi avion? Eu, nu cred”, a spus un bărbat. O echipă tehnică de la Blue Air a schimbat roata defectă, iar reprezentanţii companiei au vrut să trimită avionul spre Cluj. Oamenii au refuzat, astfel că la 19.45 Blue Air a închiriat o altă aeronavă, cu care a transportat la Cluj majoritatea pasagerilor, unii plecând mai repede, cu maşinile.

Aproximativ 50 de persoane au aşteptat avionul la Cluj pentru a pleca în Antalya. Oamenii s-au arătat nemulţumiţi că agenţia Fibula Air Travel nu i-a informat că vor călători cu o companie low-cost. Ei au întocmit pe aeroport o listă cu nume şi numere de telefon pentru a depune reclamaţie la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor.

“Să ne mai dea o zi în plus sau despăgubiri. La ora asta (16.15 – n. red.) trebuia să fiu în Antalya”, a spus o femeie din Târgu Mureş. “Nu am încredere să zbor cu avionul ce a aterizat la Bucureşti, dar ce să fac? Am plătit sejurul şi cei de la agenţia de turism, pe banii noştri, au hotărât cu ce companie aeriană să mergem.

Nu am ştiut cu ce mergem. Nici nu alegeam Blue Air, că de la toată lumea aud că e cu probleme. Nu ştiu cine le dă autorizaţie de funcţionare”, a declarat o altă femeie. Reprezentanţii Fibula au spus că le pare rău pentru încurcătură, dar că nu este vina lor. Fibula are sediul în Bucureşti şi reprezentanţă în Cluj.

Loading...
Comenteaza