Boc dă vina pe PNL pentru cei cinci ani de lucrări la centura Vâlcele - Apahida VIDEO

Boc dă vina pe PNL pentru cei cinci ani de lucrări la centura Vâlcele - Apahida VIDEO
Premierul Emil Boc dă vina pe "greaua moştenire" în situaţia centurii de ocolire Vâlcele - Apahida, inaugurată astăzi după lucrări de cinci ani. El spune că centura putea fi deschisă cu doi ani mai devreme, dar că guvernarea anterioară, condusă de PNL, a blocat lucrările.

"Nu e totuna să faci autostradă la şes, cum e Arad - Timişoara sau Medgidia - Constanţa, cu una pe Feleac. Lucrarea asta e o operă de artă în comparaţie cu una la şes", a spus Boc.

Acesta spune că situaţia finanţării lucrărilor, care au crescut foarte mult în cei cinci ani de şantier, a fost blocată în 2007 şi 2008 de guvernul Tăriceanu şi le solicită clujenilor să ceară socoteală fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară. "Aici lucrurile au fost mult mai complicate. În 2007 şi 2008 liberalii au oprit lucrările, şi le-au şi contestat. Lucrările puteau fi terminate cu doi ani mai repede, dar PNL s-a opus proiectului, guvernul Tăriceanu nu a finanţat-o cu nimic şi a băgat-o practic în conservare", a spus Boc.

Premierul Emil Boc a inaugurat astăzi centura de ocolire Vâlcele - Apahida, la cinci ani de la demararea lucrărilor, împreună cu ministrul transporturilor, Anca Boagiu, şi cu mai multe oficialităţi ale PDL din Cluj. O porţiune de doi kilometri, însă, unde au avut loc numeroase alunecări de teren, este ocolită cu o bretea a bretelei, numită "bypass", până în luna iunie a anului viitor. "Restul lucrării va fi gata în 2012. Acum important e că s-a deschis circulaţiei", a spus el.

Loading...
Comenteaza