Bombele din trafic. Sute de maşini neconforme la Cluj

Bombele din trafic. Sute de maşini neconforme la Cluj
| Foto: RAR

Dintre vehiculele verificate, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, de către inspectorii Registrului Auto Român din Cluj, aproape jumătate erau neconforme.

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în 2018, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme, iar aproape 3.500, prezentau pericol iminent de accidente. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

În județul Cluj au fost verificate 2.737 de autovehicule, dintre care 37.66 % s-au dovedit a fi neconforme, iar 147 de masini prezentau pericol iminent de accident. Potrivit inspectorilor clujeni, 2.12 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică - ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 625 de amenzi contravenționale, au fost retrase 600 de certificate de înmatriculare și reținute 6 permise de conducere. "În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară. Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni", transmite Registrul Auto Român.

Loading...
Comenteaza