Campanie de sterilizare pentru câinii și pisicile fără stăpân, la Cluj

Campanie de sterilizare pentru câinii și pisicile fără stăpân, la Cluj

Zeci de studenți de la Facultatea de Medicină Veterinară Cluj-Napoca desfășoară sâmbătă o amplă campanie de sterilizare a animalelor fără stăpân (căței și pisici), aflate în îngrijirea asociațiilor pentru protecția animalelor. 

Spitalul Clinic al Facultății de Medicină Veterinară nu se află la prima acțiune destinată comunității, iar reprezentanții acesteia explică și beneficiile inițiativei din 6 iulie: 

”Dorim să sprijim comunitatea, dar vizăm și beneficiile acestei inițiative - control al înmulțirii animalelor fără stăpân, ajutorul pentru familiile cu venituri mici, reducerea numărului de animale care sunt abandonate (pui sau datorită unui comportament nedorit/agresiv), limitarea cazurilor de abuz împotriva animalelor, reducerea incidenței unor afecțiuni medicale frecvente la animalele nesterilizate (tumori mamare sau de prostată, piometru, boli cu transmitere sexuală), prevenirea vagabondajului și a luptelor între masculi, reducerea animalelor din adăposturi/ecarisaj și, implicit, reducerea costurilor suportate de către comunitate, scăderea cazurilor de eutanasie pentru animalele fără stăpân care nu sunt adoptate sau suferă de afecțiuni costisitoare, precum și reducerea cazurilor de persoane atacate de câini agresivi fără stăpâni”, a precizat prodecanul Facultății de Medicină Veterinară, Conf. dr. Cosmin Pestean.

Astfel, sâmbătă, începând cu ora 8.00, la Clinica de Urgență FMV, echipe de câte trei studenți de la cele trei linii de predare (română, engleză, franceză) vor începe acțiunile de sterilizare, sub supravegherea și supervizarea cadrelor didactice și a medicilor.

Au fost stabilite programări pentru aproximativ 40 de căței și pisici în vederea sterilizării, dar vor fi primite și animale în afara protocolului agreat cu asociațiile pentru protecția animalelor. 

Accesul auto în campus se face doar pe la poarta principală, din Calea Mănăștur nr. 3-5, iar fără autoturisme se poate intra și pe la poarta nr. 2, de pe str. Govora.

Loading...
Comenteaza