Când este cel mai bine să zbori cu avionul din Cluj

Când este cel mai bine să zbori cu avionul din Cluj
5.000 de pasageri ai companiilor aeriene au fost afectați în ultimele două luni de întârzierea unui zbor sau de anularea acestuia în România, aeroporturile Henri Coandă și Cluj înregistrând cele mai multe probleme la zboruri.

50 de curse din București au generat neplăceri pasagerilor și potențiale compensații de la companiile aeriene, în valoare de 1,35 milioane de euro. În perioada octombrie-noiembrie, data de 17 noiembrie a marcat cele mai multe întârzieri pe cinci aeroporturi, când 464 de curse au decolat cu 15 până la 180 de minute întârziere, respectiv un zbor cu peste trei ore întârziere. 
 
În ultima perioadă, vinerea a avut cea mai slabă performanță în ceea ce privește punctualitatea zborurilor, doar 80,5% dintre curse decolând la timp, în cazul aeroportului din București. La polul opus este ziua de sâmbătă, cu o rată a punctualității de 88%. La nivel național, în 2017, ziua de vineri a avut o rată de punctualitate de 79,2%, aproape similară celei de luni, cu 79,5%. 
 
Sâmbăta rămâne însă cea mai bună zi pentru călătorii, punctualitatea fiind de peste 88% la zborurile de pe aeroporturile din România. În 2016, în aceeași perioadă, 6.700 de pasageri au fost afectați de întârzierile sau anulările companiilor aeriene, valoarea totală a compensațiilor eligibile fiind de 1,8 milioane de euro. 
 
„Când achiziționăm biletul de avion și nu depindem de o dată anume tindem să optăm pentru cea mai ieftină variantă de preț sau cea mai bună oră de aterizare sau decolare, nu ne gândim și la cea mai aglomerată zi dintr-un aeroport. 
 
O cursă decolată cu întârziere poate duce la o pierdere a unui zbor de legătură, cu situații în care pasagerul nu este eligibil pentru compensații din partea operatorului aerian. În cazul acesta, pasagerul pierde și zborul, și plătește și un al doilea bilet”, spune Ștefan Radu, country manager pe România al AirHelp, lider mondial în obținerea de compensații pentru pasagerii companiilor aeriene.
 
La nivel de interval orar, cursele care decolează între orele 22:00 și 05:59 sunt și cele mai punctuale, în comparație cu cele programate între orele 16:00 și 21:59, a căror rată de punctualitate este de 80,5%. 

Loading...
Comenteaza