Caracaleanul care a înjurat Transilvania caută s-o dreagă: “Fără dânsa am fi prepelicarii Europei”

Caracaleanul care a înjurat Transilvania caută s-o dreagă: “Fără dânsa am fi prepelicarii Europei”
Ziua de Cluj a încercat să vorbească cu scriitorul din Caracal care a înjurat Transilvania.

Ziua de Cluj s-a străduit să vorbească cu scriitorul din Caracal care a înjurat Transilvania (vezi aici ce a scris) pentru a înțelege care sunt motivele ce l-au determinat să aibă un mesaj atât de veninos.

Am încercat să aflăm în principal cu ce i-a greșit Transilvania și dacă l-au frustrat ardelencele, despre care a spus că sunt ”curve în copite”. A refuzat un dialog telefonic, dar a acceptat câteva întrebări pe email. În loc de răspuns la întrebări, caracaleanul a preferat să ne trimită un eseu.

"Nu cred că e un mesaj dur. Am postat pe pagina PERSONALĂ. Românii mor de foame. Nu cred că sunt eu răul acestei țări. Eu? Un biet scriitor... Am folosit un mesaj Gonzo a la Hunter S. Thompson și o tehnică de manipulare simplisimă. E o tehnică ce se învață la Facultatea de Jurnalism. În rest, cred că lucrează serviciile de informații. Foarte rău dacă nu o fac. România nu are presă. Deocamdată. Va avea. Voi avea eu grijă de asta. Eu și mâna de oameni liber din țara asta, căci nu sunt singur. 2014 e anul în care vom ieși definitiv din comunism. Mulți jurnaliști învață comunismul și șpaga. E treaba lor. Fiecare după posibilitățile fizice și mentale".

Pe final, Liviu Andrei o mai drege în legătură cu Transilvania.

”Posterioritatea (am scris bine) ardeleană acuză că am făcut primăvară groasă cu un militar în termen în loc de floare. În maximum doi, ani românii vor ajunge să-și mănânce și păsările călătoare, de foame. Totuși, Transilvania este regiunea care ne scoate cu ciutura din Balcani. Fără dânsa am fi prepelicarii Europei. Trianonul a spălat România cu leşie pe la p.... Poţi spune mahalaua Braşovului, mahalaua Sibiului, mahalaua Clujului?! NU! Evident că poţi spune mahalalele Bucureştiului, Slatinei, Craiovei, Brăilei, Galaţiului, ş.a.m.d.”

În restul eseului, scriitorul a folosit același limbaj ca în mesajul injurios postat în urmă cu câteva zile, utilizând de mai multe ori cuvinte cu f..., c... și p...., așa încât Ziua de Cluj a decis să nu îl publice în întregime.

Scriitorul Andrei Liviu-Adrian s-a născut în 1984 în Caracal. A urmat cursurile facultății de litere din Craiova, după care și-a continuat studiile la București. Între 2007 și 2013 a profesat în domeniul jurnalismului, fiind realizatorul mai multor emisiuni socio-culturale la Teleuniversitatea TV, printre care Verba Volante, Lecția de Șah și Trupa de Șoc.

Tot în 2007 a debutat și în literatură, prin romanul "Doar fragmente de viață și dans". Între timp, a mai publicat încă patru lucrări: "Sfârșitul erei de mireasă", "O ȚARĂ ÎNCONJURATĂ DE ROMÂNI- Recații jurnalistice la problematica românilor din jurul granițelor", "Paraidis. Literatură de cuțit" și „GAYZER". Este și membru stagiar al Uniunii Scriitorilor din România. În prezent este "ŞOMER prin căsătorie şi schimbarea oraşului de reşedinţă". 

Loading...
Comenteaza