Cât costă carnea de miel la Cluj

Cât costă carnea de miel la Cluj
| Foto: Vrancea24

În judeţul Cluj, funcţionează în această săptămână cinci puncte temporare de sacrificare a mieilor, autorizate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

„Punctele sunt deschise în perioada premergătoare Paştelor, în Turda, Câmpia Turzii, Dej, Gherla şi Centrul AgroTransilvania Cluj-Napoca, acestea urmând să funcţioneze până sâmbătă, în 27 aprilie. În aceste puncte se asigură permanenţă sanitar-veterinară, expertiza cărnii rezultată în urma sacrificării”, a declarat corespondentului MEDIAFAX directorul DSVSA Cluj, Ioan Oleleu.

Potrivit acestuia, în această săptămână va creşte frecvenţa controalelor la unităţile care valorifică şi procesează produse alimentare de origine animală pentru a preveni apariţia toxiinfecţiilor alimentare şi comercializarea clandestină de produse de sezon, cum ar fi carne şi ouă.

În Centrul AgroTransilvania din Cluj-Napoca se sacrifică şi se vând miei începând de marţi, la preţul de 25 de lei kg în carcasă. De asemenea, tot începând de marţi, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară vinde şi preia comenzi pentru vânzarea de carcase de miel din producţia proprie, de la ferma Cojocna. „Carcasele de miel, inclusiv cap şi organe, cântăresc între 8-14 kilograme, iar preţul per kilogram este de 25 de lei”, au declarat reprezentanţii universităţii.

Loading...
Comenteaza