Cei mai iubiţi medici clujeni

Cei mai iubiţi medici clujeni
Sute de persoane au făcut un top al celor mai buni doctori, pe grupul “I Love Cluj” de pe site-ul de socializare Facebook.

 Administratorii grupului “I Love Cluj” de pe site-ul de socializare Facebook au venit cu o propunere care a pus pe jar clujenii şi a “înroşit” tastaturile internauţilor: nominalizarea celor mai buni medici clujeni. “Care sunt cei mai apreciaţi doctori din Cluj? Dorim să scoatem în evidenţă doar exemplele pozitive. Nu este un top, nu este o recomandare... este o posibilitate de a spune mulţumesc unor oameni care ţi-au făcut un bine”, spun administratorii “I Love Cluj”.

 

Pornind de la acest mesaj, comentariile persoanelor care s-au aflat sub îngrijirea medicilor clujeni au început să curgă alături de mesajele de mulţumire. Mircea Bârsan, Constantin Ciuce, Radu Căpâlneanu, Ştefan Florian, Nicolae Miu, Alexandru Irimie sunt doar câteva dintre numele medicilor clujeni cărora foştii pacienţi au vrut să le mulţumească.

 

Despre medicul cardiolog Radu Căpâlneanu de la Institutul Inimii “Nicolae Stăncioiu” (IINS) scrie clujeanca Mihaela Stoica: “Prof. dr. Radu Căpâlneanu e, în primul rând, om, pentru că a făcut-o pe bunica mea să zâmbească şi pentru că ea a ţinut la el, că e «domn bun». Deşi consultă în regim privat, nu a acceptat să fie plătit de doamne pensionare pentru că a simţit Domnia Sa că nu e uşor să îşi plătească asistenţa medicală la peste 80 de ani după ce au muncit o viaţă! Un medic adevărat e cel care te ajută fie că ai sau nu bani!”, scrie Stoica pe site.

 

 Şi medicul Nicolae Miu, de la Clinica de Pediatrie II, a primit numeroase aprecieri din partea părinţilor foştilor săi pacienţi. “Prof. dr. Nicolae Miu, şef lucr. dr. Horaţiu Gocan (Chirurgie pediatrică) şi doctorul Eniko Kovacs (anestezist - Chirurgie pediatrică) i-au salvat viaţa fiului meu de numai 2 luni, în condiţiile în care alţi medici şi-au dat doar cu părerea”, a comentat Sariana Pop.

 

Totodată, între cei mai apreciaţi medici clujeni se numără şi neurochirurgul Ştefan Florian de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), dar şi Mircea Bârsan, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă de la IINS. “Prof. dr. Mircea Bârsan şi doctorul Mircea Cotul au fost echipa de medici care l-a operat pe fiul meu. Toată consideraţia şi tot respectul, inclusiv pentru cei de la secţia de Terapie intensivă – doctorul Simona Opriţa şi doctorul Nicolae Miu de la Clinica de Pediatrie II”, a scris Narcisa Cernea.

 

Alţi medici nominalizaţi de clujeni sunt Teofil Lung  – şef Clinica de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială, Corina Manolache – pediatru la Şcoala Specială pentru Deficienţi de Auz nr. 2, Claudia Gherman – medic chirurgie generală, Clinica de Chirurgie II, Bogdan Petruţ – urolog Institutul Oncologic “Ioan Chiricuţă”, Ioan Coman – urolog Spitalul Clinic Municipal Cluj.

 

“Contează că oamenii nu te uită”

 

Medicii clujeni spun că după fiecare operaţie sau tratament de succes le rămâne un singur lucru: bucuria de a fi salvat o viaţă. “în profesia mea, poate că mai mult decât în alte specialităţi, avem de lucru cu un organ cu adevărat vital – creierul. în cele mai multe din cazuri, putem spune că le dăm oamenilor viaţă şi bucurie. Este o mare satisfacţie să primesc mulţumiri pentru că în final cu asta rămânem”, a declarat neurochirurgul Ştefan Florian, de la SCJU.

 

Medicul Radu Căpâlneanu spune că nu a acceptat niciodată bani din partea pacienţilor săi. “E important sufleteşte să primeşti mulţumiri. Contează că oamenii nu te uită după ani. Asta e împotriva propagandei care se face cu medicii care iau bani. Nu accept să iau bani. Am avut suficiente cazuri, şi mai dificile şi mai complexe”, a declarat Căpâlneanu.

 

Mircea Bârsan, de la IINS, refuză reclama medicală, însă spune că “e obligaţia fiecăruia să îşi facă treaba, să scape cu viaţă cât mai mulţi oameni”. Mulţi dintre medicii nominalizaţi de clujeni ca fiind cei mai buni nu au fost de găsit ieri, aflându-se în sălile de operaţie.

 

Loading...
Comenteaza