Video Foto CENTENAR. 100 de km pe biciclete de la Cluj la Alba Iulia

CENTENAR. 100 de km pe biciclete de la Cluj la Alba Iulia

În an Centenar, cicliștii de la Cluj-Napoca străbat 100 de kilometri pentru a ajunge la Alba Iulia, la sărbătoarea Unirii. Biciciliştii clujeni au pornit la drum, vineri dimineaţa, din Piaţa Unirii. 

Cicliştii înscrişi la evenimentul "O sută de kilometri cât un veac de unire" vor pedala pe traseul Cluj-Napoca – Turda – Aiud – Teiuș – Alba-Iulia (Cetatea Alba Carolina, sosire ora 14.00).

"Acum 100 de ani, în inima Ardealului, idealul întregirii naţionale a românilor se concretiza. Mai mult, modernele precepte ale acelor vremuri, de drepturi și libertăți umane și cetățenești pentru toți oameni, indiferent de etnie, religie sau sex, desăvârșeau renăscutul stat al României. Anul acesta, am constatat că un veac a trecut peste noi toți, iar conviețuirea pașnică ne-a făcut să uităm cât de repede trece timpul. Tocmai pentru că în acest an sărbătorim un veac de unitate, nu doar teritorială, dar și umană, parcă mai mult ca oricând va fi nevoie de un mod memorabil de a marca evenimentul. Iar Clujul ocupă un loc parcă predestinat. Aflat la 100 de kilometri de Alba Iulia, capitala emoțională a Marii Uniri, fiecare kilometru parcurs va fi cât un an de țară unită. Și ca să nu pierdem festivitățile din Alba-Iulia, clujenii vor parcurge cei 100 km pedalând", transmit organizatorii evenimentului, Asociaţia Clujul Pedalează. 

Pe traseu cicliștii vor avea mai multe puncte de alimentare, la fiecare 20 km.

Loading...
Comenteaza