CENTENAR. Încă un protest la Cluj. Manifestaţii şi în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară

CENTENAR. Încă un protest la Cluj. Manifestaţii şi în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară

Dacă în timpul paradei militare de la Cluj-Napoca au fost afişate bannere cu mesaje de protest faţă de Jandarmerie şi PSD, după masă peste 50 de persoane au protestat pe Bulevardul Eroilor, cerând ca România ”să nu mai fie condusă de corupţi”: ”Nu ar trebui ca românii să renunţe la luciditate”.

Peste 50 de persoane au protestat, sâmbătă seara, de Ziua Naţională, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, cerând ca România ”să nu mai fie condusă de corupţi”: ”Nu ar trebui ca românii să renunţe la luciditate”,
Participanţii la protest s-au adunat, sâmbătă seara, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având steaguri ale UE şi tricolore, dar şi un banner cu mesajul „Anul 101. România europeană fără corupţi la putere”.

 Cornel Vîlcu, unul dintre protestatari, a declarat că acţiunea semnalizează faptul că nici măcar de Ziua Naţională nu ar trebui ca românii să renunţe la luciditate care spune că România, la 100 de ani, „este o ţară aflată în pragul unei decizii fundamentale: dacă va continua pe drumul european sau face paşi înspăimântători înapoi”. „Noi vrem o Românie europeană, în care corupţii să nu mai deţină în întregime puterea şi să nu mai deţină capacitatea de a utiliza forţele statului, Jandarmeria, împotriva celor care îşi exprimă dreptul de liberă expresie”, a spus Vîlcu, citat de MEDIAFAX.RO. 

Potrivit protestatarilor, în anul Centenarului, locul României este în UE, iar pentru asta este nevoie „să scape de grupul infracţional care a ajuns la conducerea ei şi vrea să o scoată în decorul Europei”. „Această ţară merită mai mult decât un Guvern incompetent şi toxic, a cărui unică misiune este să îl scape pe Liviu Dragnea de puşcărie”, a spus un alt protestatar.

Peste 1.000 de protestatari se află şi în Piaţa Victoriei pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de actuala guvernare şi pentru a-i cere demisia. Oamenii spun că au ieşit în stradă de Ziua Naţională pentru a demonstra că încă le pasă şi că vor să fie conduşi de „politicieni normali şi cinstiţi”. Un alt protest este anunţat la Oradea. 

Loading...
Comenteaza