CENTENAR. "La mulţi ani, România!" Programul evenimentelor de 1 Decembrie la Cluj-Napoca

CENTENAR. "La mulţi ani, România!" Programul evenimentelor de 1 Decembrie la Cluj-Napoca

Regalul folcloric și concertele din Piața Unirii, defilarea cu tehnică militară și de intervenție, reînscenarea istorică de pe Bulevardul Eroilor, spectacolul special de Centenar și focurile de artificii din Piața Avram Iancu sunt doar câteva dintre momentele principale organizate de Ziua României la Cluj-Napoca. 

În data de 1 Decembrie, Instituția Prefectului județul Cluj, Primăria municipiului Cluj-Napoca și Divizia 4 Infanterie „GEMINA” deschid manifestările dedicate Zilei Naționale prin depuneri de coroane la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, de la ora 9.00. Apoi, în Piața Avram Iancu, începând cu ora 10.30, va avea loc ceremonia oficială și defilarea cu tehnică militară și de intervenție. Ceremonia se va încheia cu un spectacol de culoare (confetti și artificii de zi).

Primăria Cluj-Napoca organizează, de la ora 12.00, în Sala de Sticlă a Primăriei, simpozionul „Clujul Universitar și Marea Unire”. În cadrul acestuia va fi inaugurată o expoziție de fotografii istorice, realizată în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române Cluj-Napoca, Universitatea ”Babeș-Bolyai”, Muzeul de Istorie al Universității ”Babeș-Bolyai”, Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Cluj, Biblioteca Centrală Universitară ”Lucian Blaga” Cluj-Napoca. Expoziția va conține imagini cu documente și fotografii din presa vremii, prezentate cu ocazia Centenarului Universității.

Piața Unirii va găzdui Regalul folcloric, cu participarea unora dintre cei mai  îndrăgiți artiști ai publicului clujean: Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș, Veta Biriș, Grupul Iza, Ansamblul folcloric “Mărțișorul”, Maria Golban Șomlea, Andreea Ciupe, Ioana Stețco, Silviu Popa, Mariana Sfechiș, Maria Lobonț, Maria Marcu, Amalia Chiper, Florian Roșian, Lucia Potra, Ansamblul folcloric “Tradiții”, Ionela Moruțan, Vlăduța Lupău și Alexandru Brădățan, acompaniați de orchestra “Regal Transilvan”.

La ora 18.00 se vor aprinde luminile de sărbători. Seria de concerte din Piața Unirii va fi încheiată de trupele Holograf și Zdob și Zdub.

Piața Avram Iancu va găzdui de la ora 20.00 un eveniment remarcabil. Spectacolul special de Centenar este constituit dintr-o înșiruire de momente artistice îmbinate într-un eveniment complex, unic și emoționant, menit să aducă în fața spectatorilor un rezumat aparte din istoria României și cele mai importante momente din istoria Clujului, care vor fi prezentate într-o manieră actuală și captivantă.  Videoproiecții, lumini, actori, acrobați, ansamblu folcloric cu muzică live, coloană sonoră, artificii, toate se vor contopi într-un singur spectacol senzorial care va spune povestea românilor, a clujenilor.

De 1 Decembrie, intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii va  fi gratuită, după următorul program: 10.00-11.30, 12.00-13.30, 14.00-15.30, 16.30-18.30, 19.00-21.30.

Programul evenimentelor de 1 Decembrie

Piața Mihai Viteazul

9.00 - Ceremonie de depunere de coroane la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul

Piața Avram Iancu

10.00 - Slujba de Te-Deum în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

10.30 - Ceremonia oficială dedicată Zilei Naționale a României

11.00 - Defilare cu tehnică militară și de intervenție

11.30 - Spectacol de culoare (confetti și artificii de zi)

Sala de Sticlă

12.00 - Clujul Universitar și Marea Unire

Piața Avram Iancu

20:00 - Spectacol special de Centenar: sunet, lumini, videoproiecții și focuri de artificii

Bulevardul Eroilor

12.00 - Reînscenare istorică

12.00 - 21:00 Photobooth

12.00 - 21:00 Animație stradală

Piața Unirii

13.00 - 19.00 - Regal folcloric

18.00 - Aprinderea luminilor de Sărbători

19.05 - Concert Holograf

20.30 - Concert Zdob și Zdub

Cinema Florin Piersic

18.00 - Proiecție film documentar - “Marea Unire, România la 100 de ani” - o producție AGERPRES

21.00 - Centenarul filmului românesc - Moromeții 2

Loading...
Comenteaza