News alert Update Video Cluj protestează şi în minivacanţa de 1 Mai! Cer demisia premierului Dăncilă

Cluj protestează şi în minivacanţa de 1 Mai! Cer demisia premierului Dăncilă

Peste 100 de clujeni s-au strâns, duminică după masă, pe Bulevardul Eroilor din oraş şi au cerut demisia premierului Viorica Dăncilă, aşa cum a făcut-o chiar preşedintele Klaus Iohannis vineri. 

Protestatarii s-au adunat, duminică seara, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca având afişe cu mesaje precum "Iohannis nu-i ierta, demisia", "Nu vrem ca penalii să facă legi", "Jos ciuma roşie", "Dăncilă demisia 20-20 ani fără PSD şi penali în posturi publice", dar şi steaguri tricolore şi cu # Rezist, precum şi steaguri ale Uniunii Euorpene. Protestatarii au scandat "Demisia", "Fără penali", "Justiţie nu corupţie", "Nu cedăm nu capitulăm".

"Cerem demisia premierului Dăncilă care nu ştie să lege două vorbe şi face gafă după gafă. Ne face de ruşine în Europa şi s-a dovedit incapabilă să execute mandatul şi la un nivel mediocru. Premierul a preluat o prerogativă a preşedintelui, cea de politică externă şi a refuzat să participe la o întâlnire cu BNR. Trebuie să ieşim în stradă în momente critice şi să ne facem vocea auzită", a spus un protestatar. Protestul nu este autorizat şi este supravegheat de jandarmi.

"În 27 aprilie, președintele K. Iohannis a solicitat în mod public demisia primului ministru, Viorica Dăncilă. În scurta perioadă în care aceasta a ocupat poziția de premier, am fost martori a nenumărate gafe și greșeli inacceptabile, lucru care dovedește o incompetență ce nu poate fi tolerată. 

 

Ne alăturăm, astfel, vocii cetățenilor care cer DEMISIA doamnei Dăncilă din funcția de prim ministru. Dorim ca această poziție să fie ocupată de o persoana care deține competențele necesare și care acționează în interesul țării pe care o guvernează, nu în interesul partidului care a propulsat-o", scriu cei de la Umbrela Anticorupţie.

Iohannis: Retrag încrederea doamnei Dăncilă, solicit demisia

"Eu retrag încrederea doamnei Dăncilă. Pe 29 ianuarie guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ trei luni de atunci, după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de premier al României şi transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de premier" a declarat preşedintele Iohannis.  

"Ar fi trebuit să am o întâlnire la ora 11.00 cu doamna Dăncilă. Acea întâlnire nu s-a mai ţinut, dar asta n-are nicio importanţă şi nu schimbă cu nimic lucrurile pe care am intenţionat să le comunic astăzi românilor. Întâlnirea urma să aibă ca tema centrală conflictul intre guvern şi PSD, BNR pe cealaltă (...). Săptămâna trecută în Guvern s-a discutat un document secret, un memorandum secret pe politică externă. Asta a fost o mare greşeală, fiindcă în politică externă dacă vorbim de documente secrete trebuia să fie consultat preşedintele, lucru care nu s-a întâmplat. În Constituţie, în toate deciziile se statuează şi se ştie că este nevoie, în interesul României, de o consultare instituţională între premier şi preşedinte, că este nevoie, în interesul României, nu în interesul cuiva particular ca autorităţile publice să colaboreze loial. Aceste lucruri nu au fost înţelese de doamna Dăncilă. Doamna Dăncilă spunea aşa: jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor… suveranivatea independentţa teritorială. E jurămânitul pe care îl depunem noi şi apoi obţine demnităţi publice. Asta înseamnă nu doar că se respectă ad literam Constituţia, legile ţării, ci şi principiul colaborării loiale, deciziile CCR. Toate acestea în interesul României şi al românilor. Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele venite de la partid", a explicat Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că nu are niciun motiv să demisioneze, în urma cererii preşedintelui Klaus Iohannis, considerand că afirmaţiile şefului statului nu îşi aveau rostul.

Loading...
Comenteaza