Clujenii au ieșit din nou în stradă: "Îi PUTEM opri? Da, categoric!...Încă.” GALERIE FOTO-VIDEO

Clujenii au ieșit din nou în stradă:
Clujenii sunt din nou în stradă pentru a protesta împotriva modificării Legilor Justiției.

Mobilizarea s-a făcut, ca de obicei, prin intermediul rețelelor de socializare. De această dată însă, orașul a fost împânzit și cu afișe ce anunțau manifestarea de astăzi.

"Îi PUTEM opri? Da, categoric!...Încă.

VREM să îi oprim? La întrebarea asta va trebui să ne răspundem fiecare în parte, onest.
Ce e sigur însă, e că răspunsurile noastre, adunate la un loc, vor determina Viitorul nostru și al României pentru mulți ani de acum încolo.

LUNI 18 Decembrie la Senat se dă votul final pe Legile Justitiei.

Hai să fim cu toții în stradă si să dăm alarma Duminică! Tăcerea noastră e puterea lor, așa că hai să facem gălăgie! Până la capăt. E nevoie de următoarele: Oale/cratițe/capace/polonice/linguri/

CE POȚI FACE?

1 HAi în stradă. Te simți revoltat, increzator ca vom reuși sau din contră, obosit și resemnat? HAI oricum! Stările trec, faptele rămân, Și ele sunt singurele care contează.

2 Contactează-ți parlamentarii și cere-le să respingă toate modificarile aduse legilor justiției. Sună-i! Scrie-le! Mergi în audiență! Pune accent pe senatori deoarece VOTUL FINAL pentru legile Justitiei se dă Luni, 18 Decembrie, la Senat! Efortul tau contează!

3. Scoate-ți din cap odată pentru totdeauna ,, Degeaba! Nu se schimbă nimic! Deja suntem în Dictatura!" Nu este nimic pierdut! ÎNCÂ. ÎNCĂ PUTEM SALVA TOTUL!

4. Informează-te și informează-i pe ceilalți! Găsești materiale foarte clare pe Corupția Ucide, Declic, Rezistența sau pe grupul local Umbrela Anticorupție Cluj.", scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

UPDATE

ora 18.00 - Sute de persoane sunt adunate deja la Monumentul Memorandiștilor. Se estimează participarea a peste două mii de persoane la protestul de astăzi.

ora 18.20 - Numărul participanților a ajuns la 1.000

ora 18.30 - Se scandează "Justiție, nu corupție", "Nu vrem să fim conduși de hoți"

 

ora 19.00 - Protestatarii au început marșul pe Bulevardul Eroilor

ora 19.05 - Mulțimea s-a oprit în fața sediului PSD Cluj. Se cere oamenilor din case și clujenilor de pe stradă să se alăture protestului: "Iesiți din casă, dacă vă pasă"

ora 19.10 - La această oră sunt deja peste 3.000 de clujeni care protestează în centrul orașului

 

ora 19.15 - Coloana de manifestanți se întinde de-a lungul întregului bulevard. Se scandează: "Demisia!", "DNA să vină să vă ia!", "Uniți, salvăm toată România"

ora 19.20 - Scandarea favorită:”PSD, ciuma roșie”

ora 19.30 - Protestatarii sunt acum pe Bulevardul Dorobanților. Se strigă "Romania, trezește-te!". Cei din balcoane sunt chemați în stradă:"Nu stați în casă, dacă vă pasă", "Nu stați la căldură, și pe voi vă fură!"

 

ora 19.50 - Apelurile manifestanților au avut efectul scontat, la această ora la marș participă circa 5.000 de persoane. Coloana a ajuns pe strada Cehoslovaciei și se îndreaptă spre cartierul Gheorghieni

ora 20.00 - Coloana a ajuns în fața căminelor studențești din Gheorghieni. Se scandează: " PSD vă fură, n-o să aveți căldură"

ora 20.15 - Manifestanții au ajuns la Iulius Mall

 

ora 20.35 - În ciuda frigului de afară, sunt doar 2 grace Celsius, miile de clujeni continuă să-și strige nemulțumirile față de modificările aduse Legilor Justiției

 

ora 21.40 - Coloana de protestatari a ajuns acum la Prefectură

 

ora 21.50 - Mobilizare exemplară a clujenilor pentru protestul din această seară. Numărul participanților este de circa 10.000. Protestul se desășoară acum din nou în fața sediului PSD Cluj

 

 

 

Loading...
Comenteaza