Clujenii au traversat Tarnița înot și au înconjurat lacul cu bicicletele

Clujenii au traversat Tarnița înot și au înconjurat lacul cu bicicletele
Câștigătorii competiției de triatlon bărbați, la finalul unei curse extenuante

Attila Daniel (Tri-Aluta) - masculin, Annamaria Bako (Xterra Oradea) - feminin,  Echipa Albastră – ștafetă, Optimistele (femei), E. M. (bărbați) sunt câștigătorii din acest an ai competiției Triatlon Cluj, desfășurată în zona lacului Tarnița.

Triatlon Cluj, de sâmbătă, a oferit posibilitatea participării atât pentru concurenții individuali, cât și în ștafete de 2-3 membri, având componență feminin, masculin sau mixt. Traseul este același pentru ambele variante de participare. Există și proba de înot 1.500 m, o completare a evenimentului de înot de sâmbătă.

Organizatorii de la Clubul Orca au estimat 100 de participanţi pentru evenimentul de înot și 250 pentru cel de triatlon. Traversarea Tarniței, desfășurată duminică, este cursa de înot în ape deschise aleasă în special de înotătorii pasionați de munte și de mișcarea în aer liber.

Traversarea Tarniței a constat în proba de parcurgere înot a distanţei de 6.500 m reprezentând lungimea lacului. Datorită temperaturii scăzute a apei în Tarniţa, organizatorii au recomandat purtarea costumului de neopren pentru evitarea hipotermiei. Siguranţa înotătorilor a fost asigurată de numeroase caiace şi de un echipaj al Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare.

Participanţii au fost împărţiţi în șapte categorii de vârstă: sub 20 de ani, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70 de ani şi mai mult, iar premierea se va face separat. În acest an au existat înotători de excepție, atât din România, cât și din afara țării. Cel mai vârstnic participant a avut 70 ani, iar cel mai tânăr, doar 11.

Traversarea Tarniţei este prima competiţie de înot ăn ape deschise (Open Water Swimming) din România, eveniment care a luat ființă în 2007 când la start se adunau 14 sportivi curajoşi, toţi reuşind să termine cursa.

Loading...
Comenteaza