Clujenii participă la Festivalul Usturoiului din ținutul contelui Dracula

Clujenii participă la Festivalul Usturoiului din ținutul contelui Dracula

Ţinutul contelui Dracula din Pasul Tihuţa se umple, la sfârşit de săptămână, de miros de usturoi, în cadrul celei de-a şasea ediţii a festivalului ce poartă numele acestei plante, despre care se spune că alungă spiritele rele şi îi ţine la distanţă pe vampiri.

Festivalul Usturoiului este organizat de Asociaţia Produs în Bistriţa-Năsăud, iar prima petrecere, una "de încălzire", a fost programată vineri seara, potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a evenimentului.

Sâmbătă şi duminică, cei care vor ajunge la festival vor avea parte de show-uri culinare la ceaun şi proţap, un târg cu produse tradiţionale din Bistriţa-Năsăud şi Cluj, concurs de off-road şi întreceri pentru alegerea celui mai puternic bărbat din "Ţinutul contelui Dracula".

Planta se va regăsi atât în preparatele culinare, cât şi în cununile aduse de un producător din localitatea Copălău, judeţul Botoşani, cunoscută drept "patria usturoiului", dar şi în decoraţiunile cu flori realizate de florari locali.

Serile de festival vor fi dedicate observaţiilor astronomice, dar şi concertelor, printre artiştii invitaţi numărându-se trupa New Jersey (Italia), Paraziţii şi Lino Golden. Festivalul Usturoiului este organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi al primăriilor Tiha Bârgăului, Prundu Bârgăului şi Bistriţa Bârgăului.

În romanul "Dracula", scriitorul Bram Stoker a indicat Pasul Tihuţa din Munţii Bârgăului drept locul în care se afla castelul contelui-vampir. 

Loading...
Comenteaza