Clujul, “luat prin surprindere” de venirea zăpezii. Ironii la adresa primăriei: "Nu le-a spus nimeni edililor din Cluj că iarna nu-i ca vara?" FOTO

Clujul, “luat prin surprindere” de venirea zăpezii. Ironii la adresa primăriei:
Drumurile blocate le-au dat bătăi de cap clujenilor care luni după-masă s-au aflat în trafic. Autorităților clujene le-au fost necesare câteva ore bune pentru a interveni cu utilajele de deszăpezire.

Zăpada căzută în cursul zilei de luni a îngreunat circulaţia în Cluj-Napoca, iar șoferii au fost blocați ore în șir în trafic. Circulația a fost blocată atât pe marile artere, cât și pe străzile lăturalnice, acestea din urmă nefiind curățate nici la patru ore de la startul ninsorii.

Pe Facebook, clujenii și-au manifestat nemulţumirea faţă de felul în care s-a intervenit pe străzile din oraş şi au luat peste picior primăria şi firmele de salubrizare care se ocupă şi de deszăpezire. "O oră în trafic pe ruta Mănăştur-Mărăşti-Zorilor-Centru, o singură maşină de deszăpezit. Roţile maşinilor derapează, dinţii şoferilor scrâşnesc. Primăria Cluj-Napoca a fost învinsă de 3 cm de zăpadă", spune Dan, pe contul său. Ciprian îl completează într-o postare cu galerie foto. "De regulă, în perioada asta vine şi zăpada. Şi se mai depune pe carosabil. Totuşi, nu le-a spus nimeni edililor din Cluj că iarna nu-i ca vara?!"

"Edgard Quinet (foto), ‪#‎cluj‬, strada nimănui. Cea mai "luată prin surprindere" stradă. Urcă doar curajoșii cu 4x4", a comentat, pe Facebook, un alt clujean nemulțumit.

Și alți participanți la trafic s-au arătat nemulțumiți de modul în care autoritățile clujene au gestionat situația. "Clujul anului 2016. Calea Turzii necurațată, Strada Observatorului, Calea Mănăștur la fel. Blocaje în trafic la tot pasul... am făcut 40 de minute din Zorilor până în capătul Mănășturului", ne transmite un cititor Ziua de Cluj.

De deszăpezire se ocupă aceleaşi firme care fac şi salubrizarea, Brantner Vereş şi Rosal. Acestora li s-a terminat de doi ani contractul cu primăria, dar a fost nevoie de prelungiri consecutive până când municipalitatea va reuşi în sfârşit să organizeze licitaţia pentru aceste servicii. Nu că nu ar fi existat licitaţii până acum, dar acestea au fost contestate, apoi anulate de instanţă.

Nici unele voci din administrație nu au rămas indiferente. Spre exemplu, consilierul local PNL Ioan Bîldea cere sancţiuni pentru societăţile care ar trebui să deszăpezească oraşul: "Am frigiderul plin de carne...din cauza intervenţiei slabe a celor două firme (Bratner şi Rosal) care trebuie să asigure deszăpezirea. Foarte multă lume nemulţumită mi-a "urat de bine" mie şi primăriei... şi pe bună dreptate! Slabă intervenţia. Cred că ar trebuie sancţionate".

Luni, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de ninsori, precipitaţii mixte şi depuneri de polei, valabilă pe întreg teritoriul ţării, valabilă până marţi la prânz, la ora 12:00

Loading...
Comenteaza