Clujul se înfrățește cu un oraș din Turcia

Clujul se înfrățește cu un oraș din Turcia

Primăria Cluj-Napoca va încheia o înțelegere de colaborare cu municipiul Eskișehir din Republica Turcia. Un proiect de hotărâre în acest sens va ajunge pe masa consilierilor locali în ședința din 8 mai 2019. 

„Având în vedere buna relație și corespondența, începută încă din anul 2013, dintre municipiul Cluj-Napoca și orașul Eskișehir, din Republica Turcia, cele două părți mai sus menționate își exprimă dorința de fructificare a relațiilor de cooperare, fiind interesate de încheierea de acorduri intermunicipale care să implice diverși actori locali, incluzând atât autorități ale administrației publice locale, cât și companii, asociații, centre culturale și cluburi sportive, instituții de învățățmânt etc”, se arată în proiectul de hotărâre HCL.

Municipiul Eskișehir este situat în nord-vestul Turciei, are o populație de peste 870.000 locuitori și este capitala provinciei cu același nume. Este un oraș cu o amplă infrastructură culturală, care acordă o atenție deosebită politicilor pentru tineret, dar are și un important centru de aviație și industrie. Eskișehir este și un important centru academic cu 2 universități, Universitatea Anadolu (12 facultăți) și Universitatea Osmangazi (7 facultăți).

În perioada 3-6 septembrie 2018, o delegație oficială condusă de primarul din Eskișehir, Yilmaz Büyükerșen, a vizitat municipiul Cluj-Napoca, având loc o serie de întâlniri de lucru și fiind identificate oportunități de colaborare în domeniile cultural, economic și al politicilor de tineret. Înțelegerea de Cooperare între cele două municipii a primit deja avizele favorabile din partea Ministerului Afacerilor Externe, Direcției Drept Internațional și Tratate, respectiv Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

VEZI AICI orașele înfrățite cu municipiul Cluj-Napoca. 

 

Loading...
Comenteaza