Copiii de la Şcoala Internaţională învaţă educaţie financiară

Copiii de la Şcoala Internaţională învaţă educaţie financiară
Mai bine de 1.600 de elevi din 16 şcoli din Transilvania învaţă educaţie financiară într-un program finanţat de Banca Transilvania, "My Money week", în aprilie.

Cei peste 1600 de elevi provin din 16 şcoli din judeţele Cluj, Alba, Bihor, Sălaj, Maramureş, Sibiu, Satu-Mare şi Bistriţa-Năsăud şi vor beneficia de educaţie financiară şi antreprenorială între 2 şi 6 aprilie, când, începând cu acest an, împreună cu şcolile din sistemul de învăţământ de stat, este organizată „o săptămână altfel". Programul are un buget de 35.000 de euro, bani asiguraţi de Banca Transilvania. Cu ajutorul materialelor şi al planurilor de activitate puse la dispoziţia cadrelor didactice din şcolile partenere de către organizatori, Şcoala Internaţională Cluj şi Eusebiu Burcaş, coach financiar şi fondatorul primului program independent de educaţie financiară din România, elevii vor fi antrenați timp de o săptămână în privinţa modurilor de administrare eficientă a banilor și a altor strategii de comportament financiar corect.

Conceput după modelul programului „My Money Week", proiectul a fost lansat în premieră în România în mai 2011 la Şcoala Internaţională Cluj, la iniţiativa profesorului Cornelia Vlad, după model britanic. Acesta a fost reluat între 13 şi 17 februarie la Şcoala Internaţională Cluj. Programul este aprobat şi susţinut atât de Ministerul Învățământului și Cercetării, prin Inspectoratele Școlare din județele implicate, cât și de autoritățile locale din localitățile în care se va desfășura acesta, subliniază reprezentanţii Şcolii Internaţionale.

Loading...
Comenteaza