Cortină peste Comedy. Bis!

Cortină peste Comedy. Bis!
Festivalul de Film Comedy se va încheia cu acordarea a opt premii, personalităţi din cinematografia europeană şi un stand-up comedy.

în timp ce proiectoarele celor trei cinematografe clujene din centru vor rula în continuare, până duminică seară, comedii, prima ediţie a Festivalului Internaţional al Filmului Comedy Cluj va fi închisă oficial, diseară, în cadrul galei de la Teatrul Naţional. în prima parte a evenimentului vor fi anunţaţi câştigătorii festivalului, iar în cea de-a doua, trupa clujeană de stand-up comedy ESUA va prezenta un show marcă a festivalului.

 

Festivalul Internaţional al Filmului Comedy Cluj se va închide oficial astăzi. în sala Naţionalului clujean, în prezenţa preşedintelui Consiliului Naţional al Cinematografiei (CNC), Eugen Serbănescu, a celor doi maeştri ai filmului de comedie Tora Vasilescu şi Marin Moraru, dar şi a membrilor juriului şi a altor invitaţi de onoare ai festivalului. Pe covorul roşu vor păşi regizorii producţiilor înscrise în competiţia festivalului: Darko Bajiè, autorul peliculei cu “năbădăi” “Frumoasa Dunăre albastră”, bulgarul Andrey Slabakov (Hindemidth), Frédéric Ledoux (“Fabrica de biciclete”), creatorul “Celuilalt domn Johnson”, Carl Haber, precum şi producătorii peliculelor ai căror regizori nu au reuşit să ajungă la Cluj. La eveniment vor participa şi membrii juriului de lungmetraj şi scutmetraj, dar şi critici de film.

 

în prima parte a galei vor fi nominalizaţi câştigătorii peliculelor selectate în competiţia Comedy Cluj. De altfel, organizatorii vor decerna opt premii: autorul celui mai bun film din cele 12 lungmetraje va primi trofeul Comedy Cluj, care va fi înmânat de preşedintele CNC Eugen Serbănescu, celelalte premii vor fi pentru regie, scenariu, cel mai bun actor/actriţă în rol principal, pentru scurtmetraj. Vor mai fi un premiu al publicului şi menţiunea specială a juriului. Un omagiu pentru întreaga carieră actoricească va fi adusă “monştrilor sacri” ai comediei româneşti Tora Vasilescu şi Marin Moraru, cărora li se vor conferi premii de excelenţă. Revista de cultură “Luceafărul” va oferi alte două diplome de merit.

 

 “Juriul a deliberat şi, prin urmare, cele mai bune filme au fost recompensate. Vreau să menţionez că toate cele 12 lungmetraje înscrise în concurs deţin deja premii importante de la alte festivaluri. Festivalul a fost ireproşabil şi sub aspectul organizării, şi ca public. Clujul a demonstrat încă o dată că are un public inteligent, degustător al filmelor bune. Este îmbucurător faptul că festivalul a surmontat faptul că e tematic, pentru că e mult mai greu să faci un festival de comedie decât unul eclectic”, a spus Vladimir Marin, directorul artistic al Comedy Cluj.  La final, trupa clujeană de stand-up ESUA va susţine un spectacol pentru ceremonia de închidere a Comedy Cluj.

 

Loading...
Comenteaza