CULTURĂ. Şeful compartimentul de balet al Operei, aplaudat în „Ciuleandra”

CULTURĂ. Şeful compartimentul de balet al Operei, aplaudat în „Ciuleandra”
Spectacolul „Ciuleandra” a fost prezentat seară cu o distribuţie nouă de către Opera Naţională Română din Cluj-Napoca. Prospeţimea reprezentaţiei - o combinaţie între balet şi dans contemporan - a fost gustată de către public, care a apreciat îndeosebi prestaţia artiştilor, în special a protagonistului Roland Podar, şeful compartimentului de Balet al Operei clujene.
Cei aproximativ 300 de spectatori prezenţi ieri seară la Opera Naţională Română (ONR) din Cluj-Napoca la reprezentaţia „dramei dansante” „Ciuleandra”, au aplaudat îndelung prestaţia balerinilor, în special a celui din rolul principal, protagonistului Roland Podar (Puiu Faranga), şef al departamentului de balet al ONR Cluj. Spectacolul îmbină elemente de balet cu cele de dans contemporan, dar şi de teatru, unele dintre replici fiind rostite verbal de către protagonişti. Rolul Mădălinei este interpretat de Anamaria Boancă, cel al doctorului Ursu de către Lucian Băcoiu, iar în rolul lui Policarp Faranga evoluează Marius Toda.

Spectacolul captează atenţia publicului prin câteva pasaje forte, conferite în special de fondul muzical - care cuprinde şi binecunoscuta „Ciuleandra” şi alte decupaje muzicale tradiţional româneşti - dar şi de evoluţia protagoniştilor, în special în hora cu accente de delir din finalul reprezentaţiei.

„Ciuleandra” a avut premiera mondială la ONR Cluj în octombrie 2008, dar ieri a fost prezentat cu o distribuţie nouă, atât Roland Podar cât şi Anamaria Boancă aflându-se la debut în acest spectacol. Muzica este alcătuită de Valentin Timaru, iar dirijor invitat a fost Gheorghe Victor Dumănescu, de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” (AMGD) din Cluj-Napoca. Libretul, după cunoscutul roman „Ciuleandra” al lui Liviu Rebreanu, este realizat de către Livia Tulbure Gună, care semnează şi regia artistică, dar şi coregrafia alături de Podar. Scenografia este semnată de Valentin Codoiu, iarregia artistică a fost asigurată de Valentin Albu.
 

Loading...
Comenteaza