Cum îmbunătăţeşti terapia asistată de animale, într-un seminar internaţional la Cluj

Cum îmbunătăţeşti terapia asistată de animale, într-un seminar internaţional la Cluj
Cum îmbunătăţeşti terapia asistată de animale, cu manageriezi grădinile zoologice şi cum pot animalele să se simtă bine în cuşti - acestea sunt câteva dintre temele unui seminar internaţional organizat de Institutul de Cercetare a Interacțiunii Om-Animal (ICIOA) de la Grădina Zoologică Turda, prin Universitatea "Babeș-Bolyai" și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca.

Seminarul începe mâine şi durează patru zile. Evenimentul va cuprinde ateliere de lucru, mese rotunde și simpozioane pe teme actuale privind îmbogățirea comportamentală la animale, terapia asistată de animale, managementul modern al grădinilor zoologice, bunăstarea animalelor din grădini zoologice și managementul comportamental la animale. Sesiunile vor include și aplicații practice precum dresajul la animale prin tehnica întăririi pozitive.

"Este un eveniment important la nivel științific și educațional, care a reușit să aducă împreună specialiști de renume mondial în domeniile terapiei asistate de animale, managementului grădinilor zoologice, investigării calității vieții și îmbogățirii comportamentale la animale. Vor fi prezenți experți din diferite țări, cum ar fi Austria, Ungaria, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și Filipine", spune conferenţiarul Alina Rusu, președintele Comitetului de Organizare și Prodecan al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UBB Cluj-Napoca.

În cadrul manifestărilor va avea loc și vernisajul expoziției de fotografie "Animale și Oameni" unde vor fi expuse fotografii realizate de Andrei Mihalca, Sebastian Vaida și Septimiu Bizo, precum și concertul "Cântece despre oameni și animale" susținut de studenții de la Facultatea de Psihologie și Știinte ale Educației. Vezi aici programul (engl.)

Loading...
Etichete
Comenteaza