Cum să conduceţi în siguranţă pe timp ploios. Sfaturile poliţiştilor

Cum să conduceţi în siguranţă pe timp ploios. Sfaturile poliţiştilor
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a transmis câteva sfaturi legate de conducerea în siguranţă pe timp ploios.

Poliția clujeană recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, să adapteze continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic și să ia în calcul faptul că în astfel de condiții spațiul de frânare crește substanțial.

Pe timpul deplasării, le recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

În situația conducerii autovehiculelor în condiții de ploaie este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

De asemenea, se recomandă evitarea acţionării bruște a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. "Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare", transmis oamenii legii.

Totodată, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie prezenți în trafic, iar pietonilor să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

Loading...
Comenteaza