Dacian Cioloş: "Agricultura românească mai are speranţe" VIDEO

Dacian Cioloş:
Agricultura românească mai are speranţe, chiar dacă ne aflăm la coada clasamentului în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene în acest domeniu. Declaraţia a fost făcută la Cluj de Dacian Cioloş, comisarul european pentru agricultură, care a atras atenţia guvernanţilor că trebuie să pună mai mult accent pe calitate.

Comisarul european pentru agricultură a precizat că, cel puţin deocamdată, România nu se află în pericol să piardă fondurile destinate agriculturii, aşa cum s-a întâmplat în alte domenii. Dacian Cioloş atrage însă atenţia că oficialii români nu ar trebui să se lase impresionaţi de nivelul ridicat de absorbţie, ci ar trebui să fie mai atenţi cu privire la proiectele în care se investesc banii.

"Nu trebuie să ne mulţumim doar cu absorbţia cantitativă a fondurilor, ci trebuie să vedem şi rezultatele. Că altfel ne putem trezi după şapte ani de implementare a fodurilor europene pe mediul rural din 2014 reîncepem discuţia pe aceleaşi probleme: infrastructură rurală, capacitatea de procesare. Cred că obiectivul României nu e de a absorbi fonduri, ci de a face ceva în urma absorbţiei fondurilor respective", spune Dacian Cioloş.

Comisarul european a vorbit şi despre noua politică agricolă comună, care va aduce mai multă echitate pentru ţările est-europene. Rezultatul final depinde de decizia finală privind bugetul Uniunii Europene.

Dacian Cioloş a fost prezent la Cluj la deschiderea conferinţei Consorţiului European al Universităţilor de Ştiinţe ale Vieţii. Comisarul european va avea astăzi o întâlnire cu rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, iar mâine va vizita târgul Agraria deschis la ExpoTransilvania.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

Loading...
Comenteaza