De sărbători, medicii de familie demarează o campanie pentru copiii nevoiaşi

De sărbători, medicii de familie demarează o campanie pentru copiii nevoiaşi
Medicii de familie demarează o acţiune prin care vor să vină în ajutorul copiilor nevoiaşi, în preajma sărbătorilor de iarnă. „Cutia bucuriei” este un concept prin care oamenii pot să le dăruiască fel de fel de obiecte, toate ambalate într-o cutie de cadouri.

Asociaţia Română pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie - AREPMF demarează o acţiune umanitară numită „Cutia Bucuriei", prin care oferă sprijin şi ajutor copiilor şi familiilor aflate în situaţii grele.

Acţiunea umanitară va implica toţi medicii de familie ai asociaţiei, care la rândul lor vor implica pacienţii pentru a strânge alimente, haine, jucării, cărţi sau rechizite şcolare. Înainte de Crăciun, în săptămâna 15-21 decembrie, pachetele vor fi dăruite copiilor nevoiaşi, în principal din mediul rural. Medicii de familie din satele defavorizate vor identifica familiile care au cu adevărat nevoie de ajutor. AREPMF îşi propune să ajungă la peste 3000 de familii din toate colţurile ţării.

"Încercăm să învăţăm copiii să fie darnici de sărbători. Practic, fiecare va primi o cutie în care vor pune lucruri: jucării, cărţi, obiecte de îmbrăcăminte, îşi va scrie pe cutie numele, din partea cui este donat şi va scrie cui este destinat: spre exemplu o fetiţă de patru ani sau un băieţel de şapte ani. Iar, prin intermediul medicilor de familie, care îşi cunosc pacienţii de pe listă, vom identifica familiile care au nevoie de ajutor şi cu ocazia sărbătorilor să le facem o bucurie", explică Ioan Mureşan, medic de familie.

La programul „Cutia Bucuriei" se pot înscrie şi medicii de familie care nu fac parte din Asociaţia pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie. Mecanismul participării pacienţilor este unul extrem de simplu, implicând colaborarea cu medicul de familie şi pregătirea unei cutii care va fi mai apoi colectată de la sediul medicilor de familie şi distribuită nevoiaşilor.

Loading...
Comenteaza