Debut plin de evenimente la Photo Romania Festival

Debut plin de evenimente la Photo Romania Festival
Primele trei zile de Photo Romania Festival au fost pline de evenimente, de la expoziţii foto la ateliere dedicate fotografilor profesionişti, prezentări de echipamente foto şi spectacole de modă.

Prima zi a debutat cu expoziția „800 de ceasuri", o colecție privată ce aparţine familiei Gașpar, care prezintă peste 800 de ceasuri perfect funcționale, provenind din 14 țări de pe trei continente. Colecția poate fi vizitată la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. Pentru a pune totul în perspectiva timpului, alături de ceasuri a fost vernisată şi expoziţia artistului german Markus Reugels, interpretată prin prisma jocului macro cu apa.

Festivalul a fost inaugurat oficial printr-o gală desfășurată la Casinoul din Parcul Central, la care a participat și primarul Emil Boc. De altfel, în urma unui parteneriat cu municipalitatea clujeană, organizatorii festivalului intenționează să inaugureze anul viitor, la Cluj-Napoca, Muzeul Național al Fotografiei. Seara s-a încheiat cu un concert susținut de Aylin & The Lucky Charms.

Sâmbăta și duminica au stat sub semnul „Zilelor Fashion", organizate în parteneriat cu Feeric Fashion Days, iar atracțiile principale au fost prezentările de modă semnate Maria Simion (sâmbătă) și Rozalia Bot (duminică). Alături de public, fotografii înscriși la atelierele dedicate modei au urmărit prin ochiul aparatului de fotografiat defilarea manechinelor și au realizat ședințe foto cu toate etapele de pregătire ale unui asemenea spectacol.

De asemenea, au avut loc şi o serie de vernisaje ale unor expoziții organizate în cadrul Photo Romania Festival. Dintre ele amintim expoziția „Om hrănind lebedele în zăpadă" a polonezului Marcin Ryczek, finlandezul Juha Mustonen cu expoziţia „Mustonen YKSI", Ștefan Socaciu care și-a expus proiectul „Manifest pentru Cluj" (la Ciorchin), iar Andreea Tănase ce a prezentat istoria fotografică a armenilor din România la Bastionul Croitorilor. Un eveniment special l-a constituit prezentarea fotografiei de mari dimensiuni „Clujul", realizată de italianul Giuseppe Parisi, folosind tehnica matte painting și expusă în Sala de sticlă a Primăriei Cluj-Napoca.

Festivalul continuă până în 25 mai cu o serie întreagă de evenimente dedicate fotografilor și pasionaților de fotografie.

 

Loading...
Comenteaza