DNA: O firmă de construcţii din Cluj a dat mită un apartament în valoare de 20.000 euro

DNA: O firmă de construcţii din Cluj a dat mită un apartament în valoare de 20.000 euro
Beneficiarul este un inspector din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Alba.

Inspectorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Alba, Mihăilescu Florin Gabriel, este cercetat penal, de către procurorii DNA Alba Iulia, pentru luare de mită: un apartament în valoare de 20.000 euro, în Cluj-Napoca.

"În cursul anului 2009, Mihăilescu Florin Gabriel, în calitatea de funcţionar cu atribuţii de control la DGFP Alba, a pretins şi primit de la reprezentantul unei societăţi comerciale un apartament în valoare de 20.000 euro amplasat într-un complex de locuinţe construit de această firmă în municipiul Cluj Napoca. Apartamentul a fost primit pentru ca inculpatul să faciliteze efectuarea controlului în vederea rambursării taxei pe valoarea adăugată către firma respectivă şi pentru achitarea efectivă a sumei de 438.583 lei cu titlu de TVA", se arată într-un comunicat remis presei.

Procurorii anticorupţie au dispus, astăzi, reţinerea bărbatului pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

 

Loading...
Etichete
Comenteaza