Donald Trump a cerut oprirea programului Loteria Vizelor

Donald Trump a cerut oprirea programului Loteria Vizelor
Preşedintele american Donald Trump a declarat, joi, că autorul atacului din New York, uzbecul Sayfullo Saipov, ar trebui să primească pedeapsa cu moartea, relatează site-ul televiziunii CNN.

De asemenea, preşedintele SUA a cerut oprirea programului Loteria Vizelor, prin care teroristul ajunsese în Statele Unite.

"Teroristul din New York s-a declarat fericit şi a cerut arborarea steagului Stat Islamic în camera sa de spital. A ucis opt persoane, a rănit grav alte 12. Ar trebui să primească pedeapsa cu moartea!", a transmis Trump, prin intermediul contului de Twitter.

Aterior, Donald Trump s-a arătat împotriva programului Loteria Vizelor, prin care se distribuie aproape 50.000 de vize în ţările cu o rată scăzută a emigraţiei în SUA.

„Voi cere Congresului să iniţieze imediat demersurile pentru a pune capăt acestui program. Loteria diversităţii sună frumos, dar nu este frumos, nu este bine. Am fost împotriva ei", a spus preşedintele SUA.

Uzbecul Sayfullo Saipov, în vârstă de 29 de ani, a fost pus sub acuzare de către procurorii americani pentru infracţiuni de terorism, după ce le-a spus anchetatorilor că a plănuit atacul în ultimele luni. El este acuzat de acte de violenţă, acordarea de sprijin material pentru organizaţia teroristă Stat Islamic şi distrugere de autovehicule.

Potrivit unui document publicat de către procuratura din New York, Saipov le-a spus anchetatorilor că a fost inspirat să comită atacul cu vehicul în urma videoclipurilor de propagandă ale Stat Islamic pe care le-a urmărit pe telefonul mobil.

Sayfullo Saipov a închiriat o camionetă la 22 octombrie şi "a exersat virajele". El a ales în mod specific sărbătoarea de Halloween ca dată a atacului "întrucât credea că vor fi mai mulţi civili pe străzi cu ocazia acestei sărbători" şi a subliniat că se simte bine pentru ceea ce a realizat.

Iniţial, atacatorul a intenţionat să arboreze steaguri ale Stat Islamic pe vehicul, dar a renunţat la idee pentru a nu atrage atenţia. Sayfullo Saipov i-a întrebat pe investigatori dacă pot aduce însemnele Stat Islamic în camera sa de spital, scrie Gândul.

 

Loading...
Comenteaza