Câte E-uri conţine o sticlă de ketchup

Câte E-uri conţine o sticlă de ketchup
Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor (ANPCPPS) – InfoCons a realizat un studiu pe etichetele produselor tip ketchup ce se regăsesc pe piaţa din România.

 
 
În cadrul studiului au fost analizate 24 de produse ketchup, achiziţionate în mod aleatoriu şi anonim de InfoCons din marile magazine de pe teritoriul ţării, în iulie:
 
- 33,33% din produse: 5 E-uri
- 25% din produse: 2 E-uri
- 20,8% din produse: 4 E-uri
- 8,33% din produse:7 E-uri
- 4,16% din produse: 1, 6 sau 9 E-uri
 
Numărul de E-uri conţinute în produsele supuse studiului variază între 1 şi 9. Produsele care au stat la baza studiului au ca distribuitor/producător companiile Producţie Ardealul, Univer Product, Mega Image, Carrefour, Extracte Naturale Natex, Papalito Trading, Sitemani, Profi Rom Food, Lidl, REWE, Sahprod Meteor Hypermarche, Auchan.
 
Cantitatea de sare / 100 g de produs se situează între 1,9 g şi 2,4 g.  83,33% din produse au inserat pe etichetă valorile energetice / 100g. Acestea se situează între 31 şi 141 kcal.  Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor şi serviciilor comercializate pe piaţa românească, derulat de InfoCons, pentru ca alegerea consumatorului să fie făcută în cunoştinţă de cauză.

Loading...
Comenteaza