News alert Video Eleva bătută la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca s-a întors de la IML. Directorul școlii: "Regret"

Eleva bătută la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca s-a întors de la IML. Directorul școlii: "Regret"
Eleva bătută la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca s-a întors de la IML. Directoarea: Regret
Eleva bătută la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca s-a întors de la IML. Directoarea: Regret

O elevă de la Liceul pentru Deficienţi de Auz (LDA) din Cluj-Napoca a fost bătută de către o îngrijitoare, fiind lovită în mod repetat cu pumnul în faţă. 

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, a postat pe rețeaua de socializare Facebook o înregistrare în care Zoe Piontchevici, directorul Liceului pentru Deficienţi de Auz (LDA) vorbeşte despre incidentul care a avut loc duminică seara, când o angajată a unităţii de învăţământ, care îi supraveghea pe copii pe timpul nopţii, ar fi agresat o elevă de clasa a VII-a.

De faţă la discuţie se află şi fata care ar fi fost lovită, însoţită de mama ei. Cele două s-au întors la liceu după ce au fost la Institutul de Medicină Legală (IML) pentru a obţine un certificat medical. "E regretabil ce s-a întâmplat. Acum se desfăşoară şedinţa consiliului de administraţie şi vom stabili ce se va întâmpla", a declarat directorul LDA. 

Piontchevici susţine că nu a reuşit încă să vadă filmarea, dar că a vorbit cu îngrijitoarea şi "vrem să vedem, totuşi, ce s-a întâmplat". Potrivit declaraţiilor directorului LDA, îngrijitoarea care ar fi agresat eleva ar fi fost angajată pe bază de concurs cu un an şi jumătate în urmă. "Avem grijă de copii şi eu vă rog din suflet să veniţi la şcoală să vedeţi toate activităţile frumoase pe care le facem. E regretabil. Vom urma procedura şi sper să nu se mai întâmple", a mai spus Piontchevici.

În imaginile inserate pe internet care pot fi văzute aici se poate observa cum o elevă, înghesuită într-un colţ, lângă o balustradă, este lovită cu pumnul în faţă şi trasă de păr de către o angajată a centrului care îi strigă: "O să te omor!". Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi a preluat cazul referitor la abuzurile şi relele tratamente aplicate elevilor din această instituție.

Loading...
Comenteaza