EVENIMENT. Expediţie clujeană pe biciclete până în Delta Dunării

EVENIMENT. Expediţie clujeană pe biciclete până în Delta Dunării
Un grup de 32 de biciclişti, elevi, profesori şi absolvenţi ai Liceului Unitarian “Janos Zsigmond” din Cluj-Napoca, va pleca duminică dimineaţa într-o expediţie de ciclism spre Delta Dunării. Aceasta este a şasea expediţie de acest fel a bicicliştilor clujeni.

“Expediţia oferă mai mult decât o colaborare între elevi. |n cele două săptămâni, participanţii rezolvă singuri orice problemă, se gospodăresc singuri, călătoria oferindu-le, de fapt, o altă viziune a ceea ce este în jurul lor. Unicitatea expediţiei constă în însuşi faptul că aceşti elevi, între 15 şi 18 ani, care, de fapt, sunt cei mai expuşi influenţelor devalorizante ale societăţii contemporane, au şansa de a intra în contact direct cu realităţile lumii înconjurătoare”, a afirmat Anita Szekely, unul dintre organizatori


Ea a mai spus că la expediţie vor participa 27 de elevi ai Liceului Unitarian “Janos Zsigmond” din Cluj-Napoca, alături de cinci studenţi foşti elevi ai liceului, doi tehnicieni, doi profesori şi doi invitaţi din Statele Unite ale Americii.


”Unul dintre invitaţii noştri din America a ajuns astăzi în Cluj-Napoca. A călătorit cu avionul din America până în Anglia, cu un vapor din Anglia în Franţa, iar din Franţa până la noi a ajuns pe bicicletă”, a menţionat Szekely.


Participanţii la cea de-a VI-a expediţie de ciclism vor străbate în total 1.600 de kilometri. Traseul include localităţile Sovata, Odorheiu Secuiesc, întorsura Buzăului, Vulcanii Noroioşi, Buzău, Brăila, Tulcea, iar la întoarcere cicliştii vor trece prin localităţile Galaţi, Mărăşeşti, Lepşa, Târgu Secuiesc, Sighişoara, Mediaş, Colţeşti şi Turda.

Loading...
Comenteaza