EVENIMENT. Festivalul naţional de folclor studenţesc se organizează la Cluj.

EVENIMENT. Festivalul naţional de folclor studenţesc se organizează la Cluj.
Festivalul naţional de folclor studenţesc din România are loc, în acest an, la Cluj-Napoca, în organizarea Casei de Cultură a Studenţilor (CCS). Festivalul coincide cu întâlnirea anuală a Consiliului Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice pentru Europa Centrală şi de Est.
Festivalul are loc între 6 şi 8 mai.
La festival participă toate formaţiile caselor de cultură a studenţilor din ţară, un număr de 12 din 8 centre universitare- Românaşul de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, "Doina Timişului" - CCS Timişoara, Doina - CCS Bucureşti, Ansamblul "Doina Carpaţilor" - CCS Iaşi, "Mugurelul" - Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Ordogtergye - CCS Cluj-Napoca, "Tradiţii" - USAMV Cluj-Napoca, Ardealul - CCS Sibiu, "Junii Braşovului" - CCS Braşov, Parângul - CCS Petroşani, Dor - CCS Alba Iulia şi Mărţişorul - CCS Cluj-Napoca.

De menţionat parada portului popular din cadrul festivalului, care este programată pentru vineri la ora 16 pe traseul Catedrala "Avram Iancu" - pietonala Eroilor - piaţa Unirii - Napoca - CCS Cluj. Fiecare ansamblu din competiţie participă la paradă cu propria orchestră.

Festivalul se derulează anual în diverse centre universitare, iar în Cluj-Napoca acesta a mai fost organizat în anii 1995, 2005 şi 2008.
Loading...
Comenteaza