Eveniment pe două roţi la Cluj. Bicicliştii pornesc într-un Marş al Tăcerii

Eveniment pe două roţi la Cluj. Bicicliştii pornesc într-un Marş al Tăcerii

Evenimentul, care va avea loc miercuri seara la Cluj-Napoca, este dedicat bicicliştilor omorâţi de maşini în accidente rutiere şi se va desfăşura, simultan, în mai multe ţări.

Marșul de miercuri este o nouă ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni (a 128-a din seria lunară incepută în septembrie 2007 în continuarea celei anuale începute de CCN în 1998), spun organizatorii, Clubului de Cicloturism Napoca (CCN), sub egida Federației Bicicliștilor din România (FBR).

Potrivit acestora, va fi un MARȘ AL TĂCERII dedicat BICICLIȘTILOR VICTIME ALE ACCIDENTELOR RUTIERE, ca parte a evenimentului global "RIDE OF SILENCE" ajuns la a 15-a ediție și derulat în sute de orașe de pe toate continentele.

"Întâlnirea participanților va fi în piața Unirii, la ora 19:00. Marșul va dura circa o oră și va străbate zona centrală și pericentrală a Clujului și cartierele Mărăști și Grigorescu. Se va rula în liniște și se recomandă participanților să poarte cămasi sau bluze de culoare albă. În final se va depune o jerbă și se vor aprinde lumânări în amintirea bicicliștilor uciși de mașini", spune Radu Mititean
director executiv CCN.

Traseul concret este: Piața Unirii-Bd.Eroilor-Cl.Dorobanților-str. Petofi Sandor-bd.21 Decembrie 1989 – p-ta A.Iancu-str.Cuza Vodă-p-ța M.Viteazu-str. I.P.Voitesti-str.Dacia-str.Gen.Dragalina-bd.1 Decembrie 1918-pasarela peste Someș-pista biciclete mal Someș-str. Uzinei Electrice-str.Stadion-Parcul Central S.Barnuțiu-str. E.Isac-str.P.Maior-p-ța L.Blaga-str. Napoca-p-ța Unirii.

"Este o nouă ocazie de a reaminti autorităților locale, publicului și presei de nevoia promovării utilizării bicicletei că o componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală", adaugă Mititean.

 

Loading...
Comenteaza