Femeile de afaceri din Cluj vor să doteze spitalele cu cărţi şi reviste

Femeile de afaceri din Cluj vor să doteze spitalele cu cărţi şi reviste
Un proiect care urmăreşte dotarea bibliotecilor din spitale cu volume care să ridice moralul pacienţilor a fost demarat la Cluj, de Asociaţia Femeilor de Afaceri (AFA).

Proiectul "Mini-biblioteci pentru sănătate" urmăreşte dotarea spitalelor cu cărţi, reviste, albume de artă pentru pacienţii internaţi şi aparţinătorii acestora. Volumele vor fi donate de membrele asociaţiei, care coordonează în acelaşi timp şi o amplă campanie de colectare de cărţi şi reviste de la cetăţenii Clujului, de la edituri şi de la firmele de distribuţie a presei.

"Cărţile vor fi alese astfel încât să aibă un conţinut pozitiv, optimist, iar dacă sunt pentru copii să aibă imagini atrăgătoare şi vesele, astfel încât să abată gândurile negre şi îngrijorarea pacienţilor şi să vină în sprijinul tratamentului dat de medici", explică Mihaela Rus, preşedintele asociaţiei. Primele spitale care vor dispune de aceste mini-biblioteci sunt Clinicile de Pediatrie, Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuţă", Institutul Inimii "Nicolae Stăncioiu" şi Spitalul Clinic Municipal "Clujana".

"Nu vor fi biblioteci clasice, cu gestiune, şi nu ne temem că vom avea cărţi dispărute. Din contră, ne bucurăm dacă cineva decide să termine acasă cartea începută în spital. Asta înseamnă că s-a făcut bine mai repede, iar noi vom înlocui periodic cărţile lipsă", a mai spus Rus. Clujenii care doresc să se implice în acest proiect pot oferi cărţi asociaţiei printr-un e-mail trimis pe adresa office (arond) afacj.ro, iar echipa de voluntari AFA va asigura preluarea acestora.

Asociaţia Femeilor de Afaceri Cluj a fost înfiinţată în 2004 şi numără în prezent 72 de femei antreprenori, sau care au funcţii de conducere în diferite societăţi, sau activează ca medici, profesori, psihologi, jurişti şi în alte profesii liberale.

(D.E.)

 

 

Loading...
Comenteaza