Fostul premier: ”Anul 2013 va fi extrem de greu”

Fostul premier: ”Anul 2013 va fi extrem de greu”
Fostul premier Emil Boc a avertizat ieri că România riscă să intre în unele “derapaje populiste” pentru că actualii guvernanţi au redus banii pentru investiţii.

Boc a declarat într-o conferinţă de presă, că în 2010 şi 2011 România a avut cea mai mare alocare din PIB din UE acordată investiţiilor. "Pentru prima oară în aceşti ani, prin rectificare bugetară, România taie bani de la investiţii şi compromite şansele de creştere economică într-o perioadă extrem de grea. Anul 2013 va fi un an extrem de greu din punct de vedere economic şi orice tăiere a investiţiilor îl va face şi mai greu, mai ales în condiţiile în care există din partea actualei puteri tendinţe populiste de a lua bani de la investiţii şi a-i duce în altă parte", a afirmat Emil Boc.

În ceea ce priveşte acuzaţiile Guvernului potrivit cărora absorbţia redusă a fondurilor europene se datorează guvernelor PDL, fostul premier a arătat că actualii guvernanţi sunt "incapabili" să cheltuiască banii prevăzuţi în contractele semnate pentru fonduri europene. "Aceasta este o scuză pentru a-şi demonstra încă o dată incompetenţa. Eu nu am spus tot timpul că în 2007 - 2008 nu s-a făcut nimic pentru fondurile europene, am luat situaţia de unde am găsit-o şi am reuşit să recuperez în bună parte întârzierile României pentru că în acea perioadă nu a fost atras niciun euro bani europeni. Am reuşit să pun la cale mecanismele de acreditare a fondurilor, a programelor, astfel încât banii europeni să vină. Dovadă stă faptul că am încheiat contract de miliarde de euro şi care se află în derulare, iar actualii guvernanţi sunt incapabili să cheltuiască aceşti bani pentru care contractele au fost încheiate", a adăugat Boc.

(D.P.)

 

Loading...
Comenteaza