Gameloft Cluj ajunge la 100 de angajaţi în următoarele săptămâni. Vezi cum se fac jocurile video la Cluj FOTO / VIDEO

Gameloft Cluj ajunge la 100 de angajaţi în următoarele săptămâni. Vezi cum se fac jocurile video la Cluj  FOTO / VIDEO
Testezi jocuri şi câştigi bani: aproape 70 de clujeni au fost angajaţi în singurul studio de creat jocuri video din Ardeal, care aparţine cunoscutei companii de jocuri Gameloft. Unul dintre jocurile care va fi lansat în curând de Gameloft pentru smartphone-uri, Backstab, a fost conceput şi dezvoltat în mare parte la Cluj.

Realizarea jocurilor video începe de la game developeri, şase la număr, care gândesc nivelele şi detaliile din joc, trece pe la echipa de creaţie şi pe la cea de animaţie 2D şi 3D, dar şi pe la testeri. Aceştia din urmă sunt în număr de 40, ocupă aproape un nivel dintr-o clădire de birouri din centrul Clujului şi singura lor preocupare este să joace jocuri încă nelansate, să le găsească erorile şi să le semnaleze mai departe echipei de programare. „Doar Gameloft are, în Ardeal, echipă de gamedesigneri. În firmele mai mici povestea jocului vine după un brainstorming al întregii echipe", spune Adina Sur (foto), manager de resurse umane al studioului din Cluj.

 

Profilul gamedesignerilor nu este condiţionat de studii: unul dintre aceştia este Alex Budnariu (22 ani), student la Universitatea Tehnică, în vreme ce Cosmin Zeic (25 ani) a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, iar acum este masterand în bănci şi pieţe de capital.

 

Un alt clujean care lucrează în echipa de creaţie este Claudiu (20 ani), care a început primul an la Universitatea de Arte şi Design (UAD) din Cluj-Napoca, dar care a renunţat la facultate după doar un semestru - „m-am săturat de atmosfera academică" - iar acum creează personaje pentru jocurile video ale Gameloft.

„Studiile nu contează, nu sunt importante", ţine să precizeze un modelator 3D, Aurel Manea (28 ani), angajat al studioului din Bucureşti şi care este responsabil în ce priveşte modelarea tridimensională a personajelor în studiourile din întreaga Europă de Est a Gameloft, în total patru locaţii - în Romania (Cluj-Napoca, Bucureşti), Bulgaria şi Ucraina. Angajaţii de aici lucrează acum la primul titlu conceput în mare parte în studioul din Cluj. „E un action-adventure cu piraţi, se numeşte Backstab şi va fi lansat în câteva săptămâni. Două nivele din joc au fost făcute la noi, la Cluj", spune Alex Budnariu.

 

Backstab îl are în centru pe Henry Blake, un bărbat din secolul al XVIII-lea care urmăreşte să-i ucidă pe cei care l-au acuzat de trădare şi care au pus întreaga armată britanică pe urmele lui. Iniţial jocul va fi disponibil pentru un smartphone Sony-Ericsson, însă ulterior acesta va fi disponibil şi pentru iPhone-uri, după cum precizează reprezentanţii companiei.

 

Numărul angajaţilor studioului de jocuri din Cluj al Gameloft ar urma să crească la 100 în următoarele luni, spune Adina Sur.

O altă companie specializată în testarea jocurilor video a fost înfiinţată de doi clujeni pe strada Republicii, este vorba de Quantic Lab. Vezi detalii

 

 

Loading...
Comenteaza