Google săbătoreşte Ziua Naţională a României printr-un doodle special - FOTO

Google săbătoreşte Ziua Naţională a României printr-un doodle special - FOTO
Google marchează Ziua Naţională a României, printr-un doodle care înfăţişează un covor țesut cu motive tradiționale românești.

Potrivit site-ului Google, în doodle - ul de astăzi, creat de ilustratorul român Aitch, este prezentat patrimoniul bogat al țării prin intermediul unui desen reprezentând un covor tradițional românesc. În desen apar embleme naționale, cum ar fi râsul, fructul de măceș, stejarul, dar pot fi găsite și referiri la cerb, munți și păduri, toate „simbolizând peisajele emoționante și resursele bogate" ale țării noastre.

De asemenea, Google amintește faptul că România este renumită și pentru ceramica tradițională, cum ar fi ceramica roșie din Horezu sau artefactele de lut ars din Marginea. Tot în Doodle mai apar Soarele și Luna ca "un cuplu îmbrăcat în straie tradiționale care se apropie pentru un sărut".

Iată schițele inițiale a acestui doodle dedicat Zilei Naționale a României:

În urmă cu 99 de ani, la 1 decembrie 1918, Marea Adunare Națională de la Alba Iulia a hotărât Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul Român.

 

 

Loading...
Comenteaza