Gore s-a automutilat cu un cuţit şi a fost dus la Psihiatrie

Gore s-a automutilat cu un cuţit şi a fost dus la Psihiatrie
O cunoscută figură a anilor ‘90, Marius David (foto), poreclit Gore, a fost condus ieri seară cu mascaţii la Urgenţă, după ce a fost găsit în mijlocul străzii, cu plăgi tăiate la nivelul gâtului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, Gina Pop, Poliţia fost anunţată prin dispeceratul 112 că pe Calea Mănăştur, în zona benzinăriei LukOil, un bărbat se automutila în stradă cu un cuţit.

"Deocamdată, nu se cunosc motivele pentru care a recurs la acest gest. Cercetarea este în curs. Colegii mei spun că tăieturile nu erau grave, dar că bărbatul a fost totuşi condus pentru îngrijiri la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU)", a declarat aseară Gina Pop. Medicul care l-a preluat pe Gore la UPU, Daniela Mitrofan, a refuzat să dea amănunte privind tratamentul aplicat şi starea de spirit a pacientului. Martorii care au asistat la aducerea lui Gore la UPU spun însă că acesta a fost violent şi a fost adus încătuşat de către DIAS. "L-au adus mascaţii cu cătuşele, era calm când a intrat, dar când a ieşit a rupt uşile cu picioarele, le-a stricat", a spus un martor, cu referire la uşile de acces în UPU.

Gore a refuzat tratamentul şi a fost transferat la clinica de psihiatrie în jurul orei 19:30. "A ajuns la Psihiatrie cu un episod de agitaţie şi delir şi cu leziuni autoproduse pe gât, faţă şi torace superficiale. A fost internat şi se află sub tratament", a declarat managerul Spitalului Judeţean Cluj, Cristiana Ciortea. Gore a fost preluat de medicul de gardă, Ioana Crăciun, însă acesta a refuzat la rândul său să dea amănunte. Pacientul a fost internat peste noapte în secţia închisă a clinicii, unde sunt ţinuţi cei mai periculoşi pacienţi. Conform unor surse, Gore a fost îmbrăcat într-o cămaşă de forţă din cauză că s-a manifestat violent, însă informaţia nu a fost confirmată nici de Ciortea şi nici de Crăciun.

Marius David a fost capul lumii interlope din Cluj la mijlocul anilor ‘90, fiind arestat, iar ulterior condamnat pentru mai multe scandaluri în care a fost implicat împreună cu prietenii săi, Sebastian Chira ("Sebi") şi Claudiu Matei ("Mesi"). Gore a fugit din România în 2001, având un rest de condamnare de executat, şi a ajuns în Palma de Majorca, Spania. Aici a avut un conflict cu un bucureştean, "un trădător", cum l-a numit el, căruia i-a tăiat mâna cu o sabie. A stat mai bine de un an într-o închisoare spaniolă, însă a scăpat ieftin în raport cu fapta sa şi asta întrucât victima nu s-a mai prezentat în timpul procesului. În iulie 2005 a fost extrădat în România şi a fost închis la Penitenciarul Gherla, unde şi-a executat restul pedepsei pe care o avusese când plecase din ţară. A fost pus în libertate în ianuarie 2006.

(B. FELSEGHI, M. PRODAN)

 

Loading...
Comenteaza