Foto Groapa și pixul. DN paralel cu Lugoj-Deva, praf! "Șoferii sunt nevoiți să își riște viața și să-și facă praf mașinile"

Groapa și pixul. DN paralel cu Lugoj-Deva, praf! "Șoferii sunt nevoiți să își riște viața și să-și facă praf mașinile"

Continuă scandalul privind lotul 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva. CNAIR vorbește despre o fisură de 15 metri lungime şi un centimetru lăţime, Asociația Pro Infrastructură (API) arată că nici drumul național paralel nu e într-o stare mai bună.

"După manipularea grosolană de miercuri, când Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat în mass media o fotografie cu o crăpătură în asfalt "măsurată" cu un pix în capătul vestic al lotului 3 al A1 Lugoj-Deva, un membru al comunității noastre a folosit același instrument hi-tech în gropile de pe DN68A, segmentul paralel cu autostrada-muzeu de 21 km. Rezultatele se văd în pozele atașate.

Șoferii sunt nevoiți să își riște viața și să-și facă praf mașinile pe cei 25 de km ai DN68A dintre Săcămaș și Holdea: o șosea îngustă cu o bandă pe sens plină de cratere unde poți să dispari cu totul, nu doar să-ți pierzi pixul, cu un trafic infernal înghesuit în coloană croșetând prin curbe foarte periculoase", transmite API, care cere să se deshidă autostrada. "Vă puteți judeca prin instanțe ani de zile!". 

 

Tronsonul cu fisuri, bun de demolat

O fisură de 15 metri lungime şi un centimetru lăţime a apărut pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, la km 57+100, fiind vorba despre o problemă de terasament, care nu va putea fi rezolvată până la finele lunii septembrie, au anunţat miercuri reprezentanţii CNAIR. Mai multe detalii AICI!

În cadrul unei vizite făcute pe autostrăzile Sebeș-Turda și Transilvanila, săptămâna trecută, Ministerul Transporturilor a vobit și despre rezilierea contractului cu antreprenorul spaniol care a lucrat la lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva. Această bucată va fi preluată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care va termina în regie proprie lucrările rămase de executat.

Răzvan Cuc - ministrul Transporturilor: „Autostrada a crăpat, a fost foarte bine că nu s-a făcut recepția, dar îmi cer scuze pentru tupeul pe care l-am avut noi în România să le executăm garanția de bună execuție de 58 de milioane și culmea ne-am mai și permis să le dăm o factură de penalități de 73 de milioane”.

Constructorul spaniol al lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva anunţă declanşarea unui conflict diplomatic din cauza rezilierii contractului de către autorităţile române de resort, urmând ca ambasadorul României în Spania să fie chemat la discuţii, a declarat, miercuri, Fernando Lana Hernandez, director Construcţii Internaţionale, Aldesa Construccion, la Comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor, citat de Digi24.ro. 

CNAIR a pierdut primul proces cu spaniolii de pe Autostrada Lugoj – Deva

Tribunalul Bucureşti le-a dat câştig de cauză constructorilor spanioli ai lotului 3 din Autostrada Lugoj – Deva în primul procesul intentat CNAIR după ce Compania de Autostrăzi a reziliat contractul pe motiv de presupuse erori în construcție.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată de CNAIR la Curtea de Apel Bucureşti. De asemenea, CNAIR a atacat la Curtea de Apel Bucureşti şi unele hotărâri arbitrale prin care constructorii spanioli au obţinut probabil despăgubiri, scrie g4media.ro. 

Lotul 3 are o lungime de 21,14 kilometri, iar lucrările au fost contractate la o valoare de 579,92 milioane lei, fără TVA. Amintim că, la jumătatea lunii august 2019, a fost pus în circulație lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj  - Deva (22 km), între Șoimuș și Ilia. 

Loading...
Comenteaza