"Hoţii!" Protest faţă de adoptarea legilor justiţiei la Cluj VIDEO

Câteva sute de clujeni au ieşit în stradă, miercuri seara, pentru a protesta faţă de adoptarea legilor justiţiei. Manifestanţii au afişat un banner imens pe care scrie ”Hoţii”. Proteste au loc şi în Bucureşti.

În jur de 200 de persoane au protestat în centrul orașului. Manifestanții s-au strâns pe Bd. Eroilor, cupă care au scandat în fața sediului PSD Cluj. Ulterior aceștia s-au îndreptat pe semipietonală către Palatul Administrativ, apelând la scandări antiguvernamentale.

„Hai în stradă! Apărăm democrația! În acest moment legile justiției sunt votate în plen. Dezbaterea a fost boicotată și procedurile nu sunt respectate. Suntem în situația în care o gașcă de infractori vor să treacă pe repede înainte legalizarea furtului. Urmăriți live-urile din timpul dezbaterii și dacă considerați că trebuie să ieșiți in stradă ca să apărați statul de drept acum este momentul”, au transmis grupurile 600.000 pentru Rezistență, Declic și Corupția Ucide.

UPDATE: Cele două proiecte de lege au fost retrase de pe site-ul Senatului.

Proiectul de lege de modificare a Statutului magistraţilor şi cel de modificare a Legii ANI apar pe site-ul Senatului ca fiind înregistrate pentru dezbatere la Biroul Permanente, deşi aceste proiecte se află, la ora transmiterii acestei ştiri, în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor. 

Procedural, un proiect de lege nu poate fi înregistrat la Camera decizională până când nu este adoptat de prima Cameră sesizată, însă pe site-ul Senatului cele două proiecte apar ca fiind înregistrate la Biroul Permanent pentru dezbatere. Anomalia a fost reclamată de la tribuna Camerei Deputaţilor de către deputatul Florin Roman (PNL).

Plenul Camerei a adoptat, miercuri, pe articole, în forma Comisiei juridice, Legea care modifică Legea ANI şi care prevede că unele interdicţii aplicate deputaţilor şi senatorilor în perioada 2007-2013, pe baza Rapoartelor ANI, încetează de drept, deşi PNL şi USR s-au opus vehement.

Ulterior, au început dezbaterile pe marginea modificării Statutului magistraţilor, care continuă şi la ora transmiterii acestei ştiri.

 

Loading...
Comenteaza