Început de săptămână cu ambuteiaje la intrarea în Cluj

Început de săptămână cu ambuteiaje la intrarea în Cluj
Lucrările de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare coroborate cu cele de selecţie a traficului în Bună Ziua - Calea Turzii au dus la îngustarea accesului în Cluj dinspre Turda şi la blocaje în trafic.

Lucrările de reabilitare din zonă, ce angrenează lucrări de canalizare şi alimentare cu apă şi realizarea unui sens giratoriu în zona Căii Turzii cu Bună Ziua, au dat ieri bătăi de cap şoferilor ce încercau să intre în Cluj. Vreme de mai multe ore, sute de şoferi care doreau să intre în Cluj s-au trezit angrenaţi într-un ambuteiaj general, ce a blocat traficul între intersecţia Calea Turzii cu Observatorului şi localitatea Tureni.

 

Potrivit autorităţilor, problema se datorează faptului că, în urma lucrărilor întreprinse şi a anvergurii săpăturilor, una dintre benzile de circulaţie s-a surpat şi a dus la obligativitatea blocării a încă unei benzi de circulaţie Pe lângă surpările de sâmbătă noaptea, lucrările la canalizare au intersectat magistrale ale Electrica neprotejate şi îngropate superficial, sub normele admise.

“Termenul de finalizare la lucrările de la intersecţia Zorilor-Calea Turzii este sfârşitul lunii august. Teoretic, firma respectivă ar trebui să termine lucrarea atunci. Au apărut nişte probleme tehnice, respectiv s-au făcut nişte săpături de cinci metri adâncime, pentru că e vorba de o conductă magistrală şi drumul s-a surpat. A fost nevoie să fie amplasaţi nişte parapeţi de susţinere”, a comentat situaţia viceprimarul Laszlo Attila.

El a mai spus că pentru decongestionarea circulaţiei pe ruta Cluj-Turda a fost gândită o bandă de circulaţie suplimentară pentru virare la drepta la coborâre de pe Feleac, în apropiere de intersecţia cu strada Bună Ziua. De asemenea, banda cu pricina ar trebui finalizată la sfârşitul acestei luni.

 

Ieri, blocajul Calea Turzii a durat ore în şir, maşinile circulând în coloană începând din localitatea Mărtineşti. De la intersecţia Bună Ziua şi până la sensul giratoriu din Zorilor (strada Observator) un şofer parcurgea pe ceas minim 30 de minute. Reprezentanţii Poliţiei Rutiere au declarat că, în ciuda agenţilor de circulaţie plasaţi la locul ambuteiajului, situaţia nu poate fi ameliorată întrucât traficul este mare, iar lucrările opturează o bandă întreagă.

“Pe aici trece traficul greu din zonă, tiruri, tractoare, utilaje. M-am dus acolo azi cu cinci agenţi şi doi ofiţeri. Am sugerat în repetate rânduri administratorului drumului public, respectiv Primăriei să se lucreze noaptea, când traficul nu este atât de intens. Am înţeles că executantul a invocat nişte norme tehnice şi de protecţia muncii”, a declarat comisarul Florin Goia, şeful Biroului de Siguranţă a Circulaţiei din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Cluj.

Goia a mai spus că agenţii de circulaţie sunt înlocuiţi la două ore şi că singurul loc viabil din care se mai poate face ceva pentru ca traficul să nu stagneze este intersecţia cu Bună Ziua.

Loading...
Comenteaza