Îndopat cu pastile. Un copil de 15 ani şi-a luat viaţa

Îndopat cu pastile. Un copil de 15 ani şi-a luat viaţa
Un adolescent clujean în vârstă de 15 ani a decis să îşi ia rămas bun de la viaţă. El a înghiţit o cantitate impresionantă de pastile sâmbătă şi a intrat în comă, iar luni a fost declarat decesul.

Din primele informaţii, pentru a-şi încheia socotelile cu viaţa tânărul a luat sâmbătă nu mai puţin de 60 de pastile. Făcându-i-se rău, adolescentul a fost transportat de urgenţă la spital, însă pentru că medicii nu reuşeau să-i stabilească diagnosticul a fost purtat pe la mai multe clinici, fiind plimbat de la Urgenţe pe la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi pe la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii. 

Din nefericire, în ciuda eforturilor întreprinse de medici, adolescentul a decedat luni dimineaţa. Mai apoi trupul neînsufleţit al băiatului a fost dus la Institutul de Medicină Legală în vederea efectuării autopsiei, ocazie cu care s-a descoperit prezenţa unor medicamente în sistem. 

Părinţii acestuia susţin că tânărul a refuzat să colaboreze cu medicii, singura persoană cu care acesta a păstrat legătura până a fost spitalizat fiind un prieten dintr-o clasă paralelă, numit Toni, care era la curent cu ce se întâmplă, însă care a neglijat să alerteze autorităţile. 

Îndureraţi, părinţii, indignaţi de faptul că tot lanţul de medici nu şi-au dat seama ce are copilul lor şi l-au lăsat să moară, sunt hotărâţi să "nu lase lucrurile aşa".

În acelaşi timp, mama adolescentului e hotărâtă ca la înmormântarea fiului ei să îl repereze pe Toni şi să-l ia la întrebări cu privire la lipsa sa de acţiune în toată această situaţie. 

Familia tânărului nu-şi explică nicicum gestul fiului lor. Înmărmuriţi de durere, ei se gândesc că poate de vină e vârsta adolescenţei.

UPDATE: Tânărul decedat absolvise 8 clase la Şcoala Horea şi urma să facă liceul la Grupul Şcolar Alexandru Borza. Părinţii susţin că vor da mai multe detalii despre fiul lor la înmormântarea acestuia.

UPDATE 2: Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj a precizat că "în data de 24.08.2015 poliţia a fost sesizată de către Spitalul Clinic de Primire Urgenţe Copii cu privire la faptul că în dimineaţa aceleiaşi zile, la ora 08:30, a decedat un băiat în vârstă de 15 ani din Cluj-Napoca".

Cercetările continuă pentru stabilirea circumstanţelor exacte în care a survenit decesul minorului. 

Loading...
Comenteaza