Infernul din Halkidiki. Prima declarație a clujeanului care și-a pierdut familia în Grecia

Infernul din Halkidiki. Prima declarație a clujeanului care și-a pierdut familia în Grecia
| Foto: greekreporter.com

Clujanul, al cărui soție și copil au murit în timpul furtunii din Halkidiki, a vorbit despre coșmarul prin care a trecut.

Bărbatul din Cluj, care și-a pierdut copilul în vârstă de 8 ani și soția în urma furtunii de miercuri seară din Halkidiki, a acceptat să stea de vorbă cu un reporter, căruia ia povestit ceea ce își amintește din ceea ce s-a întâmplat în tragica seară.

"Am stat de vorbă cu dânsul, mi-a mulțumit, a refuzat să stea de vorbă cu presa. În această seară a dat declarații șocante autorităților de aici. Cred că este sedat în aceste momente, pentru că altfel nu cred că ar fi putut supraviețui", a transmis, din Halkidiki, reporterul Antena 3, Oana Iancu.

"Nu-și amintește foarte mare lucru. A căzut acoperișul, sub greutatea celor trei copaci și peste el. Omul s-a putut ridica, a auzit țipătul copilului de afară, care era undeva mai departe de el și de soție. A văzut-o pe soție sub acoperiș, dar auzindu-l pe copil, a ales să meargă la el să-l ajute. A mers acolo unde a auzit strigătul de ajutor.

Împreună cu ei erau nașii lor, iar nașul l-a ajutat să-l scoată pe copil de sub acoperiș. O femeie l-a dus pe copil undeva la adăpost, în restaurant, și preț de câteva minute a încercat să-l resusciteze pentru că cel mic a înghițit foarte multă apă", a adăugat reporterul Oana Iancu.

Bărbatul povestește că apoi fiul său a fost transportat de o ambulanță la spital. A încercat să o salveze și pe soția, care era cu capul în jos sub dărâmături. A putut doar să pună mâna pe ea și atât - autoritățile nu i-au mai permis să se apropie. Femeia era în viață la sosirea medicilor.

"Ulterior, bărbatul a ajuns la spital, acolo unde era copilul lui. A stat câteva ore la terasă până când o ambulanță l-a luat și pe el. A crezut că fiul său este în viață, dar nu s-a întâmplat așa, din nefericire", a mai spus reporterul.

Loading...
Comenteaza