Video Inspecţie CNAIR pe Autostrada Sebeş-Turda. Puţini muncitori pe şantier, avans redus

Inspecţie CNAIR pe Autostrada Sebeş-Turda. Puţini muncitori pe şantier, avans redus
| Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Inspectorii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au efectuat inspecţii neanuţate pe primele două tronsoane ale Autostrăzii Sebeş-Turda, în lugime de 41, 3 km.

Pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, echipa CNAIR a constatat o mobilizare a constructorului acceptabilă dar insuficientă pentru ca acest sector să fie dat în folosință în acest an. "Constructorul promite că va suplimenta numărul de muncitori pe acest lot începând cu săptămâna viitoare. Se execută lucrări de forare, armare și turnare piloți și coloane secante pila, cofrare cuzineți, transport și montare grinzi pe poziție, aplicare hidroizolație radier, cercetări arheologice sit 1 și sit 10 dar și terasări", transmit oficialii CNAIR.

Pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș - Turda s-a constatat că numărul de muncitori prezenți în șantier este foarte redus, dar constructorul susține că se află în grafic și că va suplimenta numărul de muncitori în perioada următoare. Stadiul fizic al acestui lot este de 44,49%.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a anunţat că deschiderea loturilor 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş-Turda va avea loc în cursul lunii mai 2018.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul lot se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul 1, de 549.332.393 de lei pentru lotul 2, 420.511.921 de lei pentru lotul 3, de 470.004.894 de lei pentru lotul 4, toate fiind finanţate din fondul de coeziune, 85%, şi de la bugetul de stat - 15%.

 

 

 

Loading...
Comenteaza